بررسی صلاحیت های بالینی روان پرستاری در پرستاران شاغل در بیمارستان روان پزشکی رازی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از دیدگاه خود و سرپرستاران در سال ۱۳۹۸
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 16، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 362
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-16-2_009
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: صلاحیت بالینی به عنوان استفاده از دانش، مهارت، توانایی، رفتار و ویژگیهایی جهت انجام موفق وظایف مهم کاری در حیطه پرستاری بهداشت روانی در نظر گرفته شده است.علیرغم آموزشهایی که پرستاران را برای تشخیص و مداخله در جهت ارتقای سلامت روان و کاهش خطرات بیماریهای روانپزشکی آماده میکند، اکثر پرستاران در حال حاضر آمادگی محدودی در ارائه مراقبت های روانپرستاری دارند. لذا این مطالعه با هدف بررسی صلاحیتهای بالینی روانپرستاری در پرستاران شاغل در بیمارستان روانپزشکی رازی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از دیدگاه خود و سرپرستاران در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
روشها: این مطالعه، یک تحقیق توصیفی مقطعی میباشد. نمونههای پژوهش شامل ۱۷۳ پرستار شاغل در بیمارستان روانپزشکی رازی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بودند که بعد از اخذ رضایتنامه آگاهانه کتبی به روش تمامشماری وارد مطالعه شدند. تعداد سرپرستاران نیز ۲۵ نفر بودند که چکلیستها را برای پرستاران زیرمجموعه خود پر کردند. برای گردآوری دادهها از ابزار زیر استفاده شد: ۱.پرسشنامه دموگرافیک، ۲.پرسشنامه خودارزیابی صلاحیتهای بالینی روانپرستاران و ۳.چکلیست صلاحیتهای بالینی روانپرستاران. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نمره کل برای خودارزیابی صلاحیتها ۶۲/۱۴۸ و نمره کل برای ارزیابی سرپرستاران برابر با ۹/۱۱۸ بود. به این معنی که پرستاران صلاحیت بالینی خود را در سطح عالی و سرپرستاران صلاحیت بالینی آنها را در سطح خوب ارزیابی کردند. هیچکدام از متغیرهای مستقل با متغیرهای وابسته(خودارزیابی صلاحیتهای بالینی و ارزیابی صلاحیتهای بالینی توسط سرپرستار) ارتباط معناداری نداشتند.
نتیجه گیری: در کل میتوان نتیجه گرفت که صلاحیت بالینی روانپرستاران از دیدگاه خود و سرپرستارانشان مطلوب بوده است. ارائه یک الگو و برنامه عملکردی برای ارزیابی صلاحیت بالینی میتواند به مدیران پرستاری و سرپرستاران کمک کند تا کارکنان بالینی خود را در ارتباط با سطح مهارتهای بالینی خود تحت پایش قرار دهند. چرا که پرستاران برای عملکرد بالینی مطلوب نیاز به صلاحیت بالینی در همه ابعاد مهارتی دارند. به طوری که مدیران و سرپرستاران بایستی بر میزان صلاحیت بالینی کارکنان پرستاری خود اشراف کامل داشته باشند و کارکنان دارای شایستگی بالا را شناسایی و تشویق کنند و از حیطههایی که پرستاران در آنان دچار ضعف و نارسایی هستند مطلع بوده و سعی در تقویت نقاط ضعف آنان داشته باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امین فتاح اهری
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
مسعود فلاحی خشکناب
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
ابوالفضل ره گوی
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
سمانه حسین زاده
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :