رابطه علی بین حافظه فعال، اضطراب و افسردگی با میانجی گری تنظیم هیجانی روانشناختی در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه در زلزله شهرستان سرپل ذهاب
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 16، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 213
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-16-3_009
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: اختلال استرس پس از سانحه یک مشکل روانپزشکی رایج بعد از رویداد حوادث بسیار دردناک و استرس زا هستند و تهدیدی استثنایی برای زندگی شخص و جامعه است. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی ساختاری حافظه فعال، اضطراب و افسردگی با میانجیگری تنظیم هیجانی در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه انجام گرفت.
روش کار: روش پژوهش با توجه به هدف از نوع کاربردی و شیوه ی اجرای آن توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه زلزله زدگان دارای اختلال استرس پس از سانحه شهرستان سرپل ذهاب بودند. که از میان آنها به روش تصادفی چند مرحلهای و با استفاده از نمونه های در دسترس ۱۹۱ نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. سپس دادههای موردنظر با استفاده از پرسشنامههای، آزمون سنجش ظرفیت حافظهی فعال، مقیاس اضطراب بک(BAI) ،افسردگی بک - نسخهی دوم (BDI-II) و تنظیم ساخت هیجان گارنفسکی جمع آوری شد.
نتایج: نتایج تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری نشان دادند بین حافظه فعال، اضطراب و افسردگی با میانجی گری تنظیم هیجانی در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه رابطه معنی داری بودند.
نتیجه گیری: در نتیجه یافته های این پژوهش مهر تاییدی بر حافظه فعال است که پس از آسیب بهبود می یابد. با این حال یک شرایط روحی را شامل اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه می کند.
کلیدواژه ها:
Active Memory ، Anxiety ، Depression ، Emotion Regulationin ، Post Traumatic Stress Disorder ، کلیدواژهها: حافظه فعال ، اضطراب ، افسردگی ، تنظیم هیجان ، اختلال استرس پس از سانحه زلزله ، سرپل ذهاب
نویسندگان
سمیرا فلاح
PhD student, Islamic Azad University, Ilam, Department of Psychology, Ilam, Iran.
زینب میهندوست
Assistant Professor, Islamic Azad University, Ilam Branch, Department of Psychology, Ilam, Iran.
شهرام مامی
Assistant Professor of Islamic Azad University, Ilam Department of Psychology, Ilam, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :