بررسی مقایسه ای راهبردهای مقابله ای و تاب آوری در زنان مطلقه و غیر مطلقه
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 225
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-7-2_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: طلاق به عنوان یکی از آسیب زاترین پدیده های جامعه به شمار می رود که می تواند مشکلات متعدد رفتاری و روانی را به وجود آورد. از این روی چگونگی مدیریت این مشکلات و نحوه مقابله و تاب آوری در برابر آن ها اثرات مهمی را بر سلامت روان افراد مطلقه برجای می گذارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبردهای مقابله ای و تاب آوری زنان مطلقه و غیرمطلقه شهرستان کرج انجام گردید.
روش کار: این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی - مقایسه ای است. جامعه آماری پژوهش را تمامی زنان مطلقه و غیرمطلقه شهرستان کرج تشکیل دادند که از میان آن ها، ۱۰۰ نفر از زنان مطلقه و ۱۰۰ نفر از زنان غیرمطلقه به شیوه نمونه گیری در دسترس و بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. داده ها توسط "فهرست پرسشنامه راهبردهای مقابله ای بیلینگز و موس" (Billings and Moos Coping strategies Questionnaire) و "مقیاس تاب آوری کانر -دیویدسون" (CD-RISC: Connor-Davidson Resilience Scale) جمع آوری گردید. روایی و پایایی ابزارها در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفته بود. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافته ها: در متغیر راهبرد مقابله ای مسئله مدار، هیجان مدار و تاب آوری بین دو گروه زنان مطلقه و غیرمطلقه تفاوت معنی داری وجود داشته است (۰۵/۰ > P). زنان غیرمطلقه در متغیرهای تاب آوری و راهبرد مقابله ای مسئله مدار و زنان مطلقه در راهبرد مقابله ای هیجان مدار نمرات بالاتری را کسب نموده اند (۰۵/۰ > P).
نتیجه گیری: زنان مطلقه تاب آوری کم تر و راهبردهای مقابله ای هیجان مدار بیشتری را از خود نشان می دهند، از این روی
پیشنهاد می شود برنامه مداخلاتی به منظور کاهش مشکلات روانشناختی، افزایش در تاب آوری و بهبود در راهبردهای مقابله ای زنان مطلقه اقدام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سروش شاه بیک
Department of Psychology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
علی خانه کشی
گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا...آملی، مازندران، ایران
ارسلان خان محمدی
Department of Psychology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :