کاربرد رگرسیون لجستیک در داده های دیابت دارای خطای طبقه بندی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 377
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-7-2_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: تحلیل داده های طبقه بندی شده در آمار و علوم پزشکی از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر متغیر پاسخ دو حالتی دارای خطای طبقه بندی باشد نتایج برازش مدل، اریب و تفسیر نادرستی خواهد داشت. هدف این مطالعه کاربرد رگرسیون لجستیک در داده های دیابت دارای خطای طبقه بندی می باشد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی، از داده های ۸۱۹ نفر از شرکت کنندگان در طرح غربالگری دیابت در مرکز بهداشت زاهدان سال ۱۳۹۳ استفاده شد. ابتلا به دیابت نوع ۲ به دو طریق بررسی شده است. ابتدا بوسیله آزمایش قند خون معمولی (بدون ناشتا) که عدم ارتباط بین ابتلا به دیابت نوع دو با فشار خون بوسیله رگرسیون لجستیک و نسبت شانس مشخص شد و سپس برای معتبر سازی، آزمایش قند خون ناشتا انجام شد، که ارتباط معنادار بود. خطای طبقه بندی غلط بر اساس میزان قند خون با توجه به پایین بودن حساسیت و ویژگی آزمایش قند خون در نظر گرفته شد. برای تصحیح خطای طبقه بندی از روش نسبت درستنمایی برای برآورد ضرایب استفاده شد. در آنالیز داده ها از نرم افزار SAS نسخه ۹.۱.۳ و procedure NLMIXED با سطح معنی داری ۰۵/۰ استفاده گردید.
یافته ها: ضرایب تصحیح موجب تغییر نسبت شانس ابتلا به دیابت در متغیر فشار خون از ۲۲۷/۰ به ۱۲۰/۱ و معناداری آن گردید (۰۰۱/۰ > P). به علاوه، بر آورد سایر متغیرهای مدل نیز تغییر یافتند.
نتیجه گیری: رگرسیون لجستیک برای داده های دارای خطای طبقه بندی می تواند به عنوان یک روش مناسب در تحلیل داده های دارای خطای طبقه بندی مورد استفاده قرار گیرد. معتبرسازی با استفاده از رگرسیون لجستیک برای داده های دارای خطای طبقه بندی نشان داد که فشارخون بالا اثر معناداری بر ابتلا به بیماری دیابت دارد. پیشنهاد می شود با توجه به اینکه در داده های طرح های غربالگری احتمال خطای طبقه بندی وجود دارد جهت تعدیل اریبی نسبت شانس از روش رگرسیون لجستیک استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم رستگار
university of social welfare and rehabilitation sciences
سمانه حسین زاده
university of social welfare and rehabilitation sciences
عنایت اله بخشی
university of social welfare and rehabilitation sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :