عوامل اثرگذار در توسعه ورزش شهروندی جمهوری اسلامی ایران در راستای سلامت اجتماعی: یک مطالعه فرا ترکیب
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 10، شماره: 6
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 347
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-10-6_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: تحرک و فعالیت بدنی سبب توسعه شهر فعال و داشتن افراد سالم و اثربخش در جامعه می شود و لذا سلامت جامعه را ضمانت خواهند کرد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل اثرگذار در توسعه ورزش شهروندی جمهوری اسلامی ایران در راستای سلامت اجتماعی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع مطالعات اسنادی و ثانویه است که با تبعیت از پارادایم تفسیری با رویکرد کیفی با شیوه فراترکیب به دنبال اکتشاف درون مایه های اصلی توسعه ورزش شهروندی می باشد. پژوهش های مورد نیاز مطالعه با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی با کلید واژه های ورزش شهروندی، ورزش همگانی، ورزش برای همه، در سال ۱۳۹۹ در بازه زمانی ۱۰ سال اخیر جمع آوری گردیده است. تعداد ۱۷۸ مقاله بدست آمد. پس از بررسی مطالعات و با توجه به معیارهای ورود پژوهش، تعداد ۱۷ مقاله مورد تحلیل قرار گرفت. تحلیل داده ها با روش تحلیل محتوای اسنادی و به کارگیری شیوه کدگذاری انجام شده است.
یافته ها: با استخراج کدهای مطالعات، تحلیل و تجمیع آن ها با یکدیگر، تعداد ۱۶۵ کد اولیه استخراج گردید. تحلیل محتوای کدهای تجمیع شده، ۴۷ زیر طبقه و ۱۷ طبقه و ۵ درون مایه اصلی شامل عوامل انگیزه بخش، عوامل مدیریتی، عوامل تسهیل ساز، عوامل توسعه بخش و عوامل بسترساز را در بر داشته است.
نتیجه گیری: عوامل استخراجی اثرگذار توسعه ورزش شهروندی جمهوری اسلامی ایران در راستای سلامت اجتماعی شامل عوامل انگیزه بخش، عوامل مدیریتی، عوامل تسهیل ساز، عوامل توسعه بخش و عوامل بسترساز است. پیشنهاد می شود در مدیریت راهبردی و در برنامه های توسعه، از عوامل استخراجی به عنوان محوریت توسعه ورزش در کشور استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منیژه مردانی
Department of sport management, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran (Corresponding author): E-mail: nazarirasool@yahoo.com
رسول نظری
. Department of sport management, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
سعید تابش
. Assistant Professor, Department of Sport Management, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :