شناسائی چالش های ازدواج معلولین جسمی- حرکتی شهر تهران: یک مطالعه پدیدارشناسی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 287
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRN-5-2_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از چالش هایی که معلولین جسمی- حرکتی با آن مواجهاند ازدواج است. چرا که با ازدواج علاوه بر این که افراد با مشکلات جدیدی مواجه می شوند ولی به لحاظ روانی می توانند به آرامش رسیده و در زندگی احساس آرامش و خوشبختی کنند، لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی چالشهای ازدواج معلوین جسمی- حرکتی شهر تهران بود.
روش کار: روش تحقیق بر اساس ماهیت داده کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی، بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع مصاحبه نیمه ساختارمند بود. مشارکت کنندگان این پژوهش را معلولین جسمی - حرکتی مراکز بهزیستی شهر تهران تشکیل می داد که از بین آنها ۲۰ نفر به صورت هدفمند برای مصاحبه انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل بر اساس تحلیل هفت مرحله ای کلایزی بود.
یافته ها: نتایج بررسی ها نشان داد که، چالشهای ازدواج معلولین جسمی - حرکتی را میتوان در چهار طبقه اصلی شامل" احساسات و نگرشهای منفی پیرامون ازدواج، دغدغه ها و فشارهای خانواده، استیگما اجتماعی و عدم پذیرش جامعه و عدم کفایت منابع حمایتی و اشتغال سفید" طبقه بندی کرد.
نتیجه گیری: توجه به چالشهای ازداواج معلولین از سوی متخصصان مشاوره توانبخشی ضروری به نظر می رسد. چالش هایی که بخشی از آنها ریشه در مشکلات روان شناختی و احساسی فرد معلول دارد و بخش دیگر مربوط به شرایط اجتماعی و حمایتی معلول است. به نظر می رسد که، مداخله های روان شناختی باید در جهت بعد فردی –اجتماعی برای کم کردن چالش های ازدواج این افراد انجام بگیرد. همچنین، در بعد اجتماعی، جامعه نیازمند آگاهی و آماده سازی محیط برای پذیرش ازدواج معلولین است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
افسانه سطوت
department of counseling, science, and research branch Islamic Azad University Tehran, Iran
آناهیتا خدابخشی کولایی
department of psychology and education, faculty of humanities, Khatam University Tehran, Iran
محمدرضا فلسفی نژاد
department of measurement, faculty of psychology and education, allameh tabatabaei University, Tehran, Iran
اکرم ثناگو
Nursing Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :