مقایسه تاثیر تحریک نقطه هوکو با سرما و گرما بر درد ناشی از خروج پین اکسترنال در بیماران با شکستگی دست
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRN-6-4_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
چکیده
مقدمه:یکی از شکایت های شایع در بیماران هنگام خروج پین از محل شکستگی استخوان متاکارپ، درد است. استفاده از گرما و سرما درمانی موضعی اثراتی روی پوست دارند که می توانند درد را تسکین دهند. از طرفی بر اساس طب سنتی چین، نقطه هوکو مهم ترین نقطه ضد درد در بدن می باشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر تحریک نقطه هوکو با سرما و گرما بر درد ناشی از خروج پین اکسترنال در بیماران با شکستگی دست انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۱۰۹ بیمار مبتلا به شکستگی متاکارپ انگشت دارای پین اکسترنال بخش اورژانس بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال ۲۰۱۹ انجام شد. بیماران از طریق روش تصادفی بلوکی به سه گروه ۳۶ نفره ماساژ نقطه هوکو با یخ، ماساژ نقطه هوکو با کمپرس گرم و مراقبت روتین تقسیم شدند. ماساژ نقطه هوکو به مدت ۱۰ دقیقه قبل از خارج کردن پین انجام شد. شدت درد بیماران بلافاصله پس از خروج پین در هر سه گروه از طریق پرسشنامه درد مک گیل تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون کای دو و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین نمره کل درد در گروه تحریک نقطه هوکو با کمپرس آب گرم، با یخ و مراقبت روتین بترتیب ۴/۹۳±۴۲/۳۰، ۵/۲۱±۳۱/۲۱ و ۱/۵۰±۶۵/۳۳ بود. نتایج تحلیل واریانس یک طرفه نشان دهنده اختلاف معنادار از لحاظ متغیر درد کلی بین سه گروه بود (۰/۰۰۱p<). آزمون تعقیبی نشان می دهد که میانگین نمره کل درد و تمامی ابعاد آن در گروه تحریک نقطه هوکو با سرما از هر دو گروه دیگر و در گروه تحریک نقطه هوکو با گرما از گروه کنترل به طور معناداری پایین تر بود(.۰/۰۰۱>p).
نتیجه گیری: تحریک نقطه هوکو با سرما موجب کاهش قابل توجه درد ناشی از خروج پین اکسترنال در بیماران مبتلا به شکستگی دست در مقایسه با تحریک نقطه هوکو با کمپرس گرم یا مراقبت روتین شد. لذا، با توجه به ارزان، قابل اجرا و ایمن بودن این روش، پیشنهاد می شود نسبت به آموزش پرستاران جهت بکارگیری رویکردهای طب جایگزین از جمله تحریک نقطه هوکو برنامه ریزی لازم انجام پذیرد.
کلیدواژه ها:
Hoku point stimulation ، cold ، warm ، pain ، external fixator ، تحریک نقطه هوکو ، سرما ، گرما ، درد ، فیکساتور خارجی
نویسندگان
نسرین رجبی
M.Sc. student of Critical Care Nursing, Department of Nursing, School of Medical Sciences, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran.
معصومه برخورداری
Ph.D. in Nursing, Assistant Professor, Department of Nursing, School of Medical Sciences, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran
علیرضا عابدی
PhD in Orthopedic, Kashan University of Medical sciences, Kashan, Iran
حسین فلاح زاده
Ph.D. in Biostatistics, Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences and Health Services, Yazd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :