بررسی همبستگی هوش اخلاقی و نوع دوستی با نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 5، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 296
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-5-2_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: هوش اخلاقی و نوع دوستی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر رفتار انسانها است و می توانند نقش اساسی در ارتقای رعایت حقوق بیماران داشته باشند. هدف این مطالعه بررسی رابطه هوش اخلاقی و نوع دوستی با نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران بود. روش: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه آماری این تحقیق شامل ۲۰۰ نفر از پرستاران شاغل علوم پزشکی استان آذربایجان غربی در سال ۱۳۹۳ بودند که به روش خوشهای چند مرحل ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه هوش اخلاقی لینک و کیل و پرسشنامه نوع دوستی کارلو و همکاران و مقیاس حقوق بیماران هوشمند و همکاران استفاده شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شدند و در محیط نرم فزار SPSS ویرایش ۱۹ در سطح معنی داری ۰/۰۵> P با استفاده از آزمونهای آمار توصیفی و آماره های تحلیلی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه) تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد بین متغیر نوع دوستی (۰/۴۴۷=r)، مولفه درستکاری (۰/۲۳۴=r)، مولفه مسئولیت پذیری (۰/۴۵۹=r)، مولفه بخشش (۰/۶۴۶=r) و مولفه دلسوزی (۰/۵۱۸=r) با نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (۰/۰۵>P). نتایج ضریب همبستگی چند متغیری به روش Enter نشان داد که مولفه های هوش اخلاقی و متغیر نوع دوستی در تبیین نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران (۵۸/۸% ) سهم دارند. نتیجه گیری: نتیجه حاصل از این تحقیق نشان داد که مولفه های هوش اخلاقی و متغیر نوع دوستی در پیش بینی نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران نقش دارند. بنابراین، به نظر می رسد با افزایش هوش اخلاقی و نوع دوستی می توان نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران تقویت کرد.
کلیدواژه ها:
Moral Intelligence ، Altruism ، Attitude ، Nurses ، Rights of Patients ، هوش اخلاقی ، نوع دوستی ، نگرش ، پرستاران ، حقوق بیماران
نویسندگان
اعظم محمودی
Islamic Azad University of Dehagan, Iran
لطفعلی خانی
Islamic Azad University of Dehagan, Iran
مظفر غفاری
Department of Psychology, Payame Noor University (PNU), Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :