بررسی رفتار تغذیه ای و عوامل پیش بینی کننده آن بر اساس الگوی ارتقاء سلامت پندر در زنان با وزن بالا مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستان فاطمیه شهر همدان
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 5، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 247
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-5-2_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: تغییرات شیوه زندگی و عادات غذایی مردم جهت استفاده از غذاهای چرب و انرژی زا و کاهش فعالیت فیزیکی موجب شیوع روبه رشد اضافه وزن و چاقی در زنان شده است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت رفتار تغذیه ای زنان با وزن بالا بر اساس الگوی ارتقای سلامت پندر انجام شد. روش: در این مطالعه توصیفی- مقطعی ۳۸۴ زن با شاخص توده بدنی بیشتر از ۲۵ به صورت در دسترس انتخاب شدند. جامعه پژوهش شامل تمام زنان با وزن بالا، مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستان فاطمیه شهر همدان در سال ۱۳۹۳ می باشد. گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه سازه های مدل پندر و رفتار تغذیه ای انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss ویراست و ۱۶ آزمون های همبستگی و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند . یافته ها: میانگین سن زنان با وزن بالا ۹/۰۱±۳۸/۹۲ سال و میانگین شاخص توده بدنی (kg/m۲ (۲/۲۸±۲۹/۲ بود. در مطالعه حاضر وضعیت رفتار تغذیه ای در زنان در سطح نامطلوبی بود (۱۲/۰۵±۳۸/۷) و نتایج آنالیز رگرسیون، ۸۲% از رفتار تغذیه ای زنان را براساس سازه های موانع درک شده، احساس مثبت مرتبط با رفتار، خودکارآمدی درک شده و تعهد به عمل، پیش بینی کرد (p<۰.۰۰۱,R۲ =۰.۸۲ F=۱۲.۷۵ ). نتیجه گیری: در این مطالعه رفتار تغذیه ای زنان در سطح نامطلوبی بود، با توجه به نقش مهم زنان در حفظ سلامت سایر اعضای خانواده، لزوم ارتقائ آگاهی آنان در زمینه رفتارهای تغذیه ای مطلوب و کاهش رفتارهای نامطلوب احساس می شود. بنابراین بر اساس نتایج این مطالعه توصیه می شود در برنامه ریزی برای اجرای مداخلات ارتقاء دهنده رفتار تغذیه ای در زنان باید بر استراتژی های افزایش خودکارآمدی، تعهد به عمل و احساسات مثبت مرتبط با رفتار و کاهش موانع درک شده بیشتر تاکید نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود خداویسی
Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
افسر امیدی
Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
شیما فرخی
Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
علیرضا سلطانیان
Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :