تعیین همبستگی بین هوش هیجانی و انگیزش شغلی در پرسنل پرستاری بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۴
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 6، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-6-2_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: هوش هیجانی، می تواند شکل تکامل یافته ای از توجه به عامل نیروی انسانی در سازمان ها و ابزاری نوین و شایسته در دست مدیران برای هدایت افراد درون و برون سازمان ها باشد. از طرفی انگیزش شغلی، تمایل کارکنان را برای غلبه بر موانع شغلی و سازگاری با وضعیت کاری را توضیح می دهد، در این تحقیق به بررسی همبستگی بین هوش هیجانی و انگیزش شغلی در پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۴ پرداخته می شود.
روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی است، جامعه آماری این پژوهش کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۴ می باشد، روش نمونه گیری به صورت تصادفی بوده و با استفاده از فرمول Cochran حجم نمونه ۱۴۲ نفر به دست آمد. ابزار اصلی برای کسب دادههای این تحقیق پرسشنامه هوش هیجانی Bar _onو پرسش نامه انگیزش شغلی Hackman و Oldham بود، برای آزمون فرضیات تحقیق از آمار استنباطی و آزمون همبستگی Pearson برای رابطه بین متغیر های هوش هیجانی و انگیزش شغلی بر اساس نرم افزار آماری ۲۰ SPSS استفاده شده است.
یافته ها: بین هوش هیجانی و انگیزش شغلی پرستاران بیمارستان های دولتی کرمانشاه همبستگی مثبت و معنا دار وجود داشت، همچنین ضریب همبستگی Pearson برای همبستگی بین مولفه اخلاقی هوش هیجانی و انگیزش شغلی شامل خودآگاهی(۵۴۲/۰=r ۰۲۱/۰=p)، احترام به خود(۷۸۲/۰=r ۰۳۳/۰=p)، مهارت های اجتماعی(۷۵۷/۰= r ۰۳۷/۰=p)، همدلی(۶۱۵/۰=r ۰۱۵/۰=p) و انعطاف پذیری(۶۳۱/۰=r ۰۱۰/۰=p) به دست آمد، که نشان دهنده همبستگی قوی، مثبت و معنادار تمام مولفه های اخلاقی هوش هیجانی با انگیزش شغلی در بین پرستاران بیمارستان های دولتی کرمانشاه می باشد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که بین هوش هیجانی و انگیزش شغلی پرسنل پرستاری شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه رابطه معنا دار و جود دارد، در نتیجه هرچقدر مولفه های هوش هیجانی در بین پرستاران بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه از طریق آموزش مهارت ها، نهادینه و افزایش یابد انگیزش شغلی پرستاران نیز افزایش خواهد یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نبی امیدی
Payam Noor University,Iran
حشمت اله عسگری
Faculty of Humanities University of Ilam, Iran
محمدرضا امیدی
Payam Noor University,Iran, Iran,
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :