بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی و سواد سلامت دانشجویان دانشکده علوم پزشکی آبادان
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 258
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-8-1_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سواد سلامت عنصری مهم در توانایی افراد برای مشارکت در فعالیتهای مرتبط با سلامتی، تصمیم گیریهای درمانی، توانایی پیشگیری از بیماریها و شیوه زندگی است. امروزه سواد سلامت به عنوان یک مسئله جهانی مطرح می باشد زیرا بسیاری از نتایج ناخوشایند مربوط به سلامتی، در نتیجه سواد سلامت ناکافی است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی و سواد سلامت دانشجویان علوم پزشکی آبادان می باشد.
روش کار: تعداد ۲۵۰ دانشجوی مقاطع کاردانی و کارشناسی از طریق نمونه گیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. جهت گردآوری دادهها از دو پرسشنامه سنجش سواد سلامت و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-۳۶، استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار spss نسخه ۱۹، آزمون آماری همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد.
یافته ها: بین متغییر سواد سلامت با متغییر کیفیت زندگی ارتباط مستقیم و معنادار ضعیفی مشاهده شد (r=۰/۲۷۲). همچنین بین نمره سلامت روانی با سلامت جسمانی (r=۰/۷۲۲)، دسترسی با خواندن (r=۰/۶۰۴)، درک و فهم (r=۰/۶۵۴)، ارزیابی (r=۰/۵۳۸)، تصمیمگیری و رفتار (r=۰/۴۸۴)، همبستگی مستقیم و معناداری یافت شد. درک و فهم با خواندن (r=۰/۵۴۹) و ارزیابی (r=۰/۷۲۲) نیز همبستگی مستقیم و معناداری داشت. بین ارزیابی با خواندن (r=۰/۵۵۲)، تصمیمگیری و رفتار با درک و فهم (r=۰/۴۸۹) و ارزیابی (r=۰/۴۵۸) نیز همبستگی مستقیم و معناداری وجود داشت.
نتیجه گیری: دانشجویان با سطح پایین سواد سلامت، دارای کیفیت زندگی ضعیف هستند و افراد دارای سلامت روان بهتر، دارای جسمی سالمتر می باشند. باتوجه به بالاتر بودن نمره سلامت جسمی دانشجویان از سلامت روانی آنها، توصیه میشود جهت ارتقاء سلامت روان و شناسایی دقیق مشکلات و حل آنها کارگاههای آموزشی درخصوص کنترل استرس، مدیریت برنامه های زندگی، شیوه زندگی در خوابگاهها، ارتباط سالم با دیگران و افزایش برنامههای ورزشی و تفریحی برگزار گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ارغوان افرا
Abadan School of Medical Sciences, Abadan, Iran.
شیما سنیسل بچاری
Abadan School of Medical Sciences, Abadan, Iran.
ویدا رحیمی حسن آباد
Abadan School of Medical Sciences, Abadan, Iran.
روح الله روهنده
Gerash university of Medical Sciences, Gerash, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :