اثربخشی آموزش مثبت نگری با رویکرد اسلامی به شیوه گروهی بر امید به زندگی در پرستاران
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 8، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 233
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-8-4_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: به دلیل استر سهای ناشی از سختی کار پرستاران، بهبود ویژگ یهای روانشناختیآنها از جمله امید به زندگی ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش مثبت نگری با رویکرد اسلامی به شیوه گروهی بر امید به زندگی در پرستاران بود.
روش کار: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران زن متاهل بیمارستان شهید صدوقی شهرستان یزد در سال ۹۶ بود و نمونه شامل۳۰ نفر از این جامعه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت اختصاص تصادفی در دوگروه آزمایش (۱۵نفر) وکنترل (۱۵نفر) جایگزین شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ی امید به زندگی اسنایدر است. ابتدا از گروه های آزمایش و کنترل پیش آزمون اخذ گردید. سپس آموزش مثبت نگری با رویکرد اسلامی به گروه آزمایش ارائه شد. پس از اجرای دوره آموزشی به مدت ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای و بصورت هفتگی و گروهی از هر دوگروه پس آزمون گرفته شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات امید به زندگی دوگروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون به ترتیب ۰۵/۴ ± ۲/۴۹، ۵۹/۴ ± ۳۳/۴۱ و در مرحله پیش آزمون به ترتیب ۲۴/۵ ± ۶/۴۱ ، ۷۳/۴ ± ۴/ ۴۲بوده است. بر اساس آنالیز کوواریانس بین دوگروه از لحاظ امید به زندگی (۰۰۱/۰ p=) تفاوت معنی دار مشاهده می شود.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر آموزش مثبت نگری با رویکرداسلامی به شیوه گروهی بر افزایش امید به زندگی در پرستاران، توصیه می شود با توجه به وجود مراکز مشاوره در اکثر بیمارستان ها، این آموزش در قالب برنامه های مدون به پرستاران ارائه گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اشرف السادات دهقان
Islamic Azad University, Yazd Branch, Yazd, Iran.
زهرا چابکی نژاد
Islamic Azad University, Yazd Branch, Yazd, Iran.
ابوالقاسم عاصی مذنب
Islamic Azad University, Yazd Branch, Yazd, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :