مقایسه برنامه آموزشی مقطع کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه در ایران و ملبورن استرالیا و ارائه راه کارهای پیشنهادی برای ارتقاء در ایران: یک مطالعه توصیفی- تطبیقی
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 8، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 287
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-8-4_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه مطالعات تطبیقی به عنوان یکی از بهترین شیوههای تحقیقاتی در امور آموزشی و برنامهریزی مورد توجه پژوهشگران میباشد، چرا که در آن تفاوتها وشباهتهای نظامهای آموزشی به منظور کشف نقاط قوت و ضعف بررسی میشود.
روش کار: در مطالعه توصیفی تطبیقی که در سال ۱۳۹۷ در دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شد، داده های مورد نیاز درباره تازه ترین برنامه آموزش کارشناسی ارشد پرستاری از راه جستجو در اینترنت و با مروری بر تاریخچه و جزئیات برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد پرستاری ویژه ایران و دانشکده پرستاری استرالیا کسب گردید. داده ها با استفاده از الگوی بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: اهداف، باورها، رسالت و نقشها در هر دو دانشگاه شباهت داشت. ضوابط ورود به دوره در ایران داشتن مدرک کارشناسی، سابقه کاربالینی و قبولی در آزمون میباشد. در استرالیا علاوه بر آن، داشتن مدرک دورههای آموزشی کمکهای اولیه و مدرک زبان ضروری است. در استرالیا برخلاف ایران امکان گذراندن دوره بصورت پاره وقت نیز وجود دارد. از سوی دیگر دانشجویان واحدهای درسی آموزشی روش تدریس را نگذراندهاند، اما به عنوان عضو هیئت علمی در مراکز آموزشی و دانشگاهها به کار گمارده میشوند.
نتیجه گیری: به کارگیری روشهای پاره وقت برای پذیرش دانشجو، طراحی برنامههای آموزشی تکمیلی جهت تربیت مدرسین، ارائه کریکولوم متمم متناسب با نیاز جامعه و بیماریهای شایع محل خدمت برای بهبود برنامه کارشناسی ارشد ویژه پرستاری در ایران پیشنهاد میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا اشرفی
Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran
حسن بابامحمدی
Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran
منیر نوبهار
Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :