پیش بینی اضطراب مرگ سالمندان بر اساس ذهن آگاهی و باورهای غیرمنطقی
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 5، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 301
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-5-3_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از حوزه های مهم سلامت سالمندان، بعد روانی است که نیازمند توجه خاص و پیشگیری از اختلالاتی نظیر اضطراب در آنان است. اضطراب مرگ به عنوان ترس غیرعادی از مردن، سازگاری کارآمد را تضعیف می کند. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب مرگ سالمندان بر اساس ذهن آگاهی و باورهای غیر منطقی صورت پذیرفت.
روش کار: این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه سالمندان مرد بالای ۶۰ سال شهرستان اردبیل در سال ۱۳۹۵ بودند که به روش نمونه گیری در دسترس ۱۱۰ نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از ابزارهای ذهن آگاهی (MASS)، باور غیرمنطقی (IBT-A) و مقیاس اضطراب مرگ (DAS) استفاده شد. داده های پژوهش با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین ذهن آگاهی و باورهای غیرمنطقی با اضطراب مرگ در بین سالمندان رابطه معناداری وجود داشت. هم چنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد ذهن آگاهی ۳۵/۰- و باورهای غیرمنطقی ۲۹/۰ اضطراب مرگ سالمندان را پیشبینی می کنند (۰۵/۰ > P).
نتیجه گیری: می توان نتیجه گرفت که ذهن آگاهی و باورهای غیرمنطقی در زمره متغیرهای مرتبط با اضطراب مرگ سالمندان بوده و توانایی پیش بینی آن را دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا صمدی فرد
University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
محمد نریمانی
University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :