تاثیر مراقبت مذهبی – معنوی بر افسردگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 188
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-7-3_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانشناختی در بیماران مبتلا به اسکلروزیس می باشد که توجه به آن در پرستاری بسیار حائز اهمیت می باشد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر مراقبت معنوی- مذهبی بر افسردگی زنان مبتلا به ام اس مراجعه کننده به انجمن ام اس ایران در سال ۱۳۹۵ می باشد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و در آن از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری کلیه زنان مبتلا به ام اس مراجعه کننده به انجمن ام اس ایران در نیمه اول سال ۱۳۹۵ بود. از طریق روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و بر اساس معیارهای ورود ۶۰ نفر انتخاب و به صورت تصادفی با استفاده از جدول اعداد تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله در طول مدت هفت هفته، هفت جلسه ۶۰-۴۵ دقیقه ای (هفته ای یک جلسه) تحت مداخله مراقبت معنوی- مذهبی قرار گرفتند. نمونه ها قبل و بعد از مداخله، پرسشنامه افسردگی بک را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار آماری SPSS۱۹ و با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر توزیع متغیرهای زمینه ای تفاوتی وجود نداشت. میانگین میزان افسردگی قبل از مداخله درگروه مداخله (۸۹/۱۳ ± ۱۳/۲۷) و در گروه کنترل (۷۹/۱۴ ± ۰۳/۲۸) بود که بعد از مداخله در گروه مداخله به (۳۹/۹ ± ۱۳/۱۸) و در گروه کنترل به (۵۱/۱۴ ± ۱۶/۲۶) رسید و این اختلاف در گروه مداخله معنی دار بود (۰۰۱/۰P<).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان ذکر نمود که مراقبت های معنوی – مذهبی در کاهش میزان افسردگی زنان مبتلا به ام اس موثر است. بنابراین می توان روش به کار گرفته شده در پژوهش حاضر را به عنوان یک روش ساده، غیر تهاجمی، کم هزینه و موثر در کاهش افسردگی مبتلایان به ام اس را به پرستاران پیشنهاد نمود.
کلیدواژه ها:
Spiritual-religion Care ، Depression ، Multiple Sclerosis ، مراقبت معنوی - مذهبی ، افسردگی ، مولتیپل اسکلروزیس
نویسندگان
سعیده خلیلی صنوبری
Department of Nursing, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مسعود فلاحی خشکناب
Department of Nursing, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
ابوالفضل ره گویی
Department of Nursing, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
محمدعلی حسینی
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
پوریا رضاسلطانی
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :