نقش تعدیل کننده تاب آوری خانوادگی در رابطه بین سلامت روانی و دلزدگی زناشویی در زنان نابارور
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 351
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-9-2_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: ناباروری با عوارض و پیامدهای منفی متعدد همراه است. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش تعدیل کننده تاب آوری خانوادگی در رابطه بین سلامت روان و دلزدگی زناشویی در زنان نابارور بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل زنان نابارور مراجعه کننده به بخش ناباروری بیمارستان خاتم الانبیا تهران درسال ۱۳۹۹-۱۳۹۷ بود. از طریق نمونه گیری در دسترس ۳۶۱ نفر برای شرکت در مطالعه، انتخاب شدند. پرسشنامه دلزدگی زناشویی (پاینز، ۱۹۹۶)، مقیاس سنجش تابآوری خانواده (سکسیبی، ۲۰۰۵) و پرسشنامه سلامت عمومی (گلدبرگ و هیلر، ۱۹۷۹) برای جمع آوری دادهها استفاده شد. از روش رگرسیون و ۲۳-SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح معناداری ۰۱/۰ استفاده شد.
یافته ها : طبق نتایج حاصل، ضریب همبستگی بین سلامت روان و دلزدگی زناشویی (۴۶/۰-) و بین تاب آوری خانواده و دلزدگی زناشویی (۳۱/۰-) به دست آمد که همگی در سطح ۰۱/۰ معنادار بود. ضریب تشخیص R۲-Change در سطح ۵ ۰/۰P< معنادار بود که بیانگر نقش تعدیلگر تاب آوری خانوادگی در رابطه سلامت روان و دلزدگی زناشویی بود.
نتیجه گیری : طبق نتایج، متغیر تاب آوری خانواده در نقش تعدیل کننده بر رابطه بین سلامت روان و دلزدگی زناشویی زنان نابارور اثر مثبت دارد. به عبارت دیگر، سلامت روان در سطوح بالای تاب آوری خانواده، کاهش دلزدگی زناشویی این افراد را پیش بینی میکند.
واژه های کلیدی: سلامت روانی، تاب آوری خانوادگی، دلزدگی زناشویی، ناباروری
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرشته میرزایی
Islamic Azad University, Tehran Research Sciences Branch, Tehran, Iran
علی دلاور
partment of Psychology, Allameh Tabatabaei University, Tehran, Iran
فاطمه قائمی
Ministry of Health, Treatment and Medical Education, Tehran, Iran;
فریبرز باقری
Department of Psychology, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :