تاثیر موسیقی سنتی بر بهبود حافظه فعال زنان سالمند ۵۰ تا ۶۵ ساله انجمن آلزایمر ایران
محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 19، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 272
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICSS-19-3_003
تاریخ نمایه سازی: 23 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه:موسیقی و اصوات آهنگین از مهمترین و رایجترین ابزار ارتباطی ملتها و از عوامل التیام بخش اختلالات فردی است.:هدف این پژوهش، بررسی اثر موسیقی سنتی بر بهبود حافظه ی فعال و عملکرد شناختی زنان ۵۰ تا ۶۵سالهی مبتلا به آلزایمر مراجعه کننده به انجمن آلزایمر ایران بود.
روش: این مطالعه از نوع تحقیق آزمایشی پیشآزمون- پسآزمون با گروه گواه است. نمونه ی مورد مطالعه این پژوهش را ۳۰ نفر از زنان ۵۰ تا ۶۵۵ ساله ی مبتلا به آلزایمر مراجعه کننده به انجمن آلزایمر ایران تشکیل میدادند که بااستفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش(۱۵ نفر) و گواه (۱۵نفر) قرار گرفتند.: در این پژوهش از دو آزمون عصب روانشناختی لوریا نبراسکا (LNNB-I) و خلاصه وضعیت روانی (MMSE) استفاده شد. تعداد جلسات آموزشی در مجموع ۱۰ جلسه بود که سه روز درهفته برگزار و برنامه ی هر جلسه هر روز در منزل تمرین می شد؛ به این صورت که ابتدا پیش آزمون اجرا و سپس هر جلسه سی. دی.تصنیف های سنتی به همراه آموزش دف به آزمودنی ها داده میشد . برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر روش های آمار توصیفی، از روش تحلیل کواریانس در نرمافزار آماری ۱۸SPSS استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که آزمودنی ها قبل از شروع مداخله با یکدیگر تفاوت داشتند و پس از خارج کردن اثر پیش آزمون به روش تحلیل کواریانس، مداخله برگروه های آزمایش تاثیر معنادار داشته است.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که آموزش موسیقی سنتی موجب بهبود عملکرد حافظه ی فعال(P=۰/۰۴)، عملکرد شناختی(P=۰/۰۰۲۲) و همچنین بهبود فرایندهای اجراکننده ی مرکزی آهنگ((p=۰/۰۰۲، گفتاری(P=۰/۰۰۱) و دیداری(P=۰/۰۰۳) زنان ۵۰ تا ۶۵ ساله ی مبتلا به آلزایمر شده است.
کلیدواژه ها:
Traditional Music Training ، Working Memory ، Cognitive Function ، موسیقی سنتی ، حافظه ی فعال ، عملکرد شناختی ، زنان مبتلا به آلزایمر
نویسندگان
منیرالسادات مومنی
MA in Clinical Psychology, Islamic Azad University, Roudehen Branch,Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :