تحمل ابهام، شایستگی کلیدی رهبران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MLABCONF01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیهه سعادت

دانشجو ی دکترا ،دانشکده مدیریت و حسابداری ، دانشگاه شهید بهشتی،ایرا ن

بهروز قلیچ لی

استادیار ، دانشکد ه مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی،ایرا ن

علی رضائیان

استاد، دانشکد ه مدیریت و حسابداری ، دانشگاه شهید بهشتی،ایرا ن

غلامعلی طبرسا

استاد، دانشکد ه مدیریت و حسابداری ، دانشگاه شهید بهشتی،ایرا ن

چکیده

ابهام در هزاره سوم به یکی از پر کاربرد ترین واژگان در زندگی فردی، سازمانی و اجتماعی بدل شده است و باید از آن به عنوان یک قطعیت اجتناب ناپذیر در چرخه زندگی افراد، گروه ها، سازمانها و جوامع مختلف نام برد . عناصر محیطی نظیر رقابت شدید، تغییرات پر شتاب وگسترده، رفتار پیچیده مصرف کننده، جهانی سازی سریع، پیشرفتهای خارق العاده تکنولوژی و رشد خیره کننده سرعت و میزان ارتباطات، به وضوح میزان قابل توجهی از ابهام و عدم اطمینان مستمر را برای سازمانها و رهبران آنها به ارمغان آورده است. چرا که همواره اطلاعات کامل، صحیح و معتبر به عنوان مبنای تصمیم گیری در دسترس رهبران نمی باشد. بدیهی است حتی در چنین محیط پیچیده و متغیری نیز رهبران سازمان ناگزیر از تصمیم گیری و اقدام هستند. شواهد و یافته ها حاکی از آن است که در عصر حاضر وجه تمایز سازمانهای موفق با سایر سازمانها، بهره مندی آنان از رهبرانی است که می توانند در شرایط ابهام و عدم اطمینان، تصمیماتی اثربخش اتخاذ نمایند و با بهره گیری به موقع از فرصتها، سازمان خود را در مسیر رشد و توسعه پیش برده و مزیت رقابتی بی نظیری را برای سازمان فراهم آورند. از این رو تحمل ابهام، به عنوان یک ظرفیت و شایستگی مهم برای رهبران مطرح می شود. با توجه به آنچه ذکر شد در این پژوهش بر آن شدیم تا با مرور ادبیات با مفهوم تحمل ابهام، اهمیت و ضرورت آن برای رهبری و پیامدهای آن آشنا شده و توجه سازمانها را بدان معطوف داریم و از این رهگذر سهمی ناچیز در اثربخشی و موفقیت سازمانها در شرایط ابهام داشته باشیم.

کلیدواژه ها

ابهام ، تحمل ابهام ، رهبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.