مقایسه اثر خوراکی و موضعی زنجبیل بر میزان خونریزی قاعدگی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 590
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-24-9_004
تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: خونریزی قاعدگی، انعکاسی از ریزش دوره ای آندومتر ترشحی در اثر کاهش تولید استرادیول و پروژسترون می باشد. در متون طب سنتی زنجبیل به عنوان مدر حیض معرفی شده است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر خوراکی و موضعی زنجبیل بر میزان خونریزی قاعدگی دختران با قاعدگی منظم انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور در سال۹۶-۱۳۹۵ بر روی ۷۰ دانشجوی دختر ساکن در خوابگاه دانشگاه شهید بهشتی انجام شد. افراد در دو گروه ۳۵ نفره کپسول و روغن زنجبیل قرار گرفتند. هر دو گروه دارو را از ۲ روز قبل از شروع قاعدگی تا ۳ روز اول قاعدگی برای ۳ سیکل قاعدگی متوالی مصرف کردند. چارت هیگام (PBAC) برای تعیین میزان خونریزی قاعدگی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۷) و با استفاده از آزمون من ویتنی یو و آزمون فریدمن انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنادار در نظر گرفته شد. یافته ها: دو گروه در ابتدای مطالعه از نظر حجم خونریزی یکسان بودند (۳۸/۰=p). میانگین حجم خونریزی در سیکل اول در گروه کپسول زنجبیل ۰۱/۶۴±۹۱/۱۰۴ بود که در سیکل چهارم مداخله به ۲/۵۷±۷۶/۱۰۲ رسید و معنادار نبود (۸/۰=p) و در گروه روغن زنجبیل میانگین حجم خونریزی در سیکل اول ۴۶/۴۳±۸/۹۲ و در سیکل چهارم ۱۴/۷۱±۸۸/۱۰۱ بود و تفاوت آماری معناداری نداشت (۴/۰=p). نتیجه گیری: روغن زنجبیل در مقایسه با کپسول زنجبیل در میزان خونریزی قاعدگی در دختران با قاعدگی منظم تفاوتی ندارد و روغن زنجبیل و کپسول زنجبیل هر کدام به تنهایی در میزان خونریزی قاعدگی تاثیری نداشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پانته آ شیرویه
دکترای تخصصی طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سمیرا ادهمی
کارشناس ارشد مامایی، دانشکده مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
مریم حمزه لو مقدم
دانشیار گروه داروسازی سنتی، مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
فتانه هاشم دباغیان
دانشیار گروه طب سنتی، موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
روشنک مکبری نژاد
استادیار گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :