بررسی جذب آفلاتوکسین B۱ توسط نانوذرات سلولز کونژوگه شده با آپتامر در شرایط اسیدی، بازی و خنثی
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 14، شماره: 6
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 217
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-14-6_039
تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سم آفلاتوکسین باعث سرطان کبد می شود و جذب آن در مواد غذایی بسیار ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی جذب آفلاتوکسین B۱ توسط نانوذرات سلولز کونژوگه شده با آپتامر در شرایط اسیدی، بازی و خنثی بود.
روش بررسی: نخست نانوذرات سلولز با روش هیدرولیز اسیدی سنتز و سپس با کمک کراس لینکر به آپتامر اصلاح شده کونژوگه گردید. در مرحله بعد، غلظت های سریال نانوذرات کونژوگه شده (mg/mL ۶/۰ و ۲۵/۱ و ۵/۲ و ۵ و ۱۰) بطور جداگانه با محلول آفلاتوکسین با غلظت µg/mL ۱۰۰۰ مخلوط و در دمای ºC ۳۷ و در pH های ۱ و ۷ و ۱۳ بمدت ۵/۰ ساعت انکوبه گردیدند. سپس درصد جذب برای هر لوله در طول موج ۳۴۰ نانومتر محاسبه گردید.
یافتهها: کاهش pH منجر به افزایش جذب تا حدود ۴۰ درصد شد. از نظر آماری، تفاوت معنی داری بین مقدار جذب در شرایط اسیدی با مقدار جذب در شرایط بازی و خنثی دیده شد ( ۰۵/۰P< ).
نتیجه گیری: آفلاتوکسین به خوبی می تواند به نانوذرات کونژوگه شده جذب شود و این قدرت جذب در شرایط اسیدی افزایش می یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طیبه السادات میر دهقان
Payamnoor University, Taft, Yazd, Iran
سیدحسین حکمتی مقدم
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
علی جبالی
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :