ژئوسنتتیک و کاربرد آن در مهندسی ژئوتکنیک (مطالعه مروری)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید لک

کارشناسی ارشد، گروه عمران،واحد خمین،دانشگاه آزاد اسلامی،خمین،ایران

سیدسعید امیرشاه کرمی

کارشناسی ارشد، گروه عمران،واحد تیران،دانشگاه آزاد اسلامی،تیران،ایران

چکیده

در دهه های اخیر تمام پیشرفت های مهندسی و تکنیکی بر اساس به کار گیری مواد و مصالح مصنوعی در زمینه های عمرانی بسیار چشمگیر بوده است. در تاریخچه تکنولوژی مصالح ساختمانی،امروزه با نوآوری مواد پلیمری و مصنوعی بادوام و قابل اطمینان، مصالحی با عنوان ژئوسنتتیک که یکی از مصالح پر کاربرد در بخش ژئوتکنیک است به دنیا معرفی شد. ژئوسنتتیک ها منسوجات و پوشش های ساخته شده از الیاف تولید شده از مشتقات نفتی هستند، که خاصیت اصلی آن ها فساد ناپذیر بودن در مقابل عوامل خورنده درون خاک است. خواص فیزیکی و مکانیکی ژئوسنتتیک ها همچون استحکام، نفوذ ناپذیری، مقاومت در برابر سوراخ شدگی و از همه مهم تر مقاومت کششی فوق العاده بالای آنها نسبت به وزنشان باعث بوجود آمدن گستره وسیعی از کاربرد این مواد در طرح های عمرانی شده است، به علت کاربرد وسیع، سرعت اجرا و قیمت مناسب، تولید و مصرف این مصالح به شدت در حال رشد است. . کلمه ژئوسنتتیک برای دسته ای از محصولات به کار میرود که عموما جهت برطرف سازی مشکلات ژئوتکنیک به کار می روند.ژئوسنتتیک ها با توجه به کاربرد، انواع مختلفی دارند که عبارتند از، ژئوپایپ ها، ژئومت، ژئوتکستایل ها، ژئوسل ها، ژئوممبرین ها، ژئوگریدها، ژئوفوم ها، ژئونت ها و ژئوکامپوزیت.، هریک از این انواع با توجه به قابلیت های خود در زمینه های مختلفی چون مسلح سازی، جداسازی، عایق بندی رطوبتی، مهار فرسایش و زهکشی ایفای نقش می کنند. طبیعت پلیمری آنها به گونه ای است که سبب می شود برای استفاده در زمین، جایی که دوام زیادی از آن انتظار می رود مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله به معرفی انواع مهم ژئوسنتتیک ها و نیز کاربرد آن ها و همچنین به بررسی کاربردی روش نوینی از پایدار سازی شیروانی های سنگی با با توجه به شرایط استاتیکی خاک برای مقاومت در برابر حرکت های توده ای در مهندسی ژئوتکنیک با استفاده از مصالح ژئوسنتتیکی پرداخته شده است، با توجه به اینکه در زمینه افزایش باربری خاک ها، ژئوسل ها بهترین نوع از ژئوسنتتیک ها می باشد، در این نوشتار، با تاکید بیشتر به بررسی این مصالح عمرانی پرداخته شده است و تعدادی از تحقیق های انجام شده در زمینه ژئوسل ها به اختصار توضیح داده شده است.

کلیدواژه ها

ژئوسنتتیک، مهندسی خاک وپی ، شیروانی سنگی ، مصالح نوین ، ژئوسل ، ژئوتکستایل ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.