سال انتشار: 1400
محل انتشار:
دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
کد COI مقاله: BAGHBANI12_327
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 80
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه تحمل به خشکی و پاسخ به محلول پاشی برگی عصاره جلبک قهوه ای در گونه بومی چمانواش بلند و چمن وارداتی لولیوم چندساله
چکیده مقاله:
باتوجه به نیاز آبی بالای چمن و محدودیت منابع آب در بسیاری از شهرهای ایران ضروری است راهکارهایی برای داشتن چمن اندیشیده شود. یافتن گونه ها و ارقامی از چمن که نیاز آبی کمی داشته، به خشکی مقاوم باشند و بتوانند در ایجاد فضای سبز پایدار با حفظ کیفیت ظاهری نقش اساسی داشته باشند، ضروری به نظر میرسد. این پژوهش به منظور بررسی برخی پاسخهای مورفولوژیک گونه بومی چمانواش بلند و گونه وارداتی چمن لولیوم (مخلوطی از ارقام متحمل به کم آبیاری) و همچنین تاثیر محلول پاشی عصاره جلبک دریایی بر تعدیل تنش خشکی در این دو گونه چمن انجام شد. بذور چمن در گلدانهای استوانه ای در شرایط گلخانه کشت شدند. پس از استقرار کامل گیاهان، محلول پاشی عصاره جلبک دریای با غلظت ۰/۵ درصد در شرایط تنش خشکی روی گیاهان صورت گرفت. نتایج نشان داد که با قطع کامل آبیاری گونه چمانواش زودتر از گونه لولیوم به حدود ۹۰ درصد خشکیدگی رسید. تنش خشکی وزن خشک ماده حاصل از سر برداری و رنگ چمن را کاهش داد که این کاهش در گونه لولیوم کمتر از دو گونه چمانواش بود. محلول پاشی عصاره جلبک سبب افزایش وزن خشک ماده حاصل از سر برداری در گیاهان تیمار شده گردید. درصد برگشت پذیری از تنش در هر دو گونه پس از آبیاری مجدد مشابه بود. به طورکلی نتایج نشان داد که گونه لولیوم با کاهش کمتر در میزان وزن خشک و درصد خشکیدگی پایین تر نسبت به گونه چمانواش به تنش خشکی تحمل بیشتری نشان داد. همچنین عصاره جلبک دریایی باعث بهبود نسبی تحمل به خشکی گردید.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا BAGHBANI12_327 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1326982/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آقااسماعیلی، فاطمه و اعتمادی، نعمت اله و امیری خواه، رحیم،1400،مقایسه تحمل به خشکی و پاسخ به محلول پاشی برگی عصاره جلبک قهوه ای در گونه بومی چمانواش بلند و چمن وارداتی لولیوم چندساله،دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران،رفسنجان،https://civilica.com/doc/1326982
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، آقااسماعیلی، فاطمه؛ نعمت اله اعتمادی و رحیم امیری خواه)
برای بار دوم به بعد: (1400، آقااسماعیلی؛ اعتمادی و امیری خواه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- عوامل موثر بر فرسایش بادی در تالاب هامون با استفاده از مدل IRIFR
- مروری بر خواص آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریالی نانوذرات روی : مقاله مروری
- شناسایی و معرفی گونه های قارچ میکوریزی آربسکولار همزیست با ریشه درختان جنس بادام در استان ایلام
- بررسی واکنش اندازه های مختلف بذر ارقام گندم در برابر تنش خشکی
- مکانیابی کاشت درخت سیب با روش -FuuzyAHP (مطالعه موردی استان فارس)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.