نقش خدمات توانبخشی در ارتقاء سلامت روان کودکان دارای اختلال طیف اتیسم
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 202
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HWCONF07_124
تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به اینکه کودکان دارای اختلال طیف اتیسم به دلیل مشکلات ارتباطی، گفتاری، زبانی و شناختی خود تحت مداخلاتدرمانی توانبخشی قرار می گیرند و با توانبخشی ارتباط تنگاتنگی دارند، خدمات توانبخشی می تواند در راستای ارتقاء سواد سلامتوالدین، آن ها را راهنمایی نماید. از این رو توانبخشی علاوه بر بهبود مشکلات ارتباطی، گفتاری، زبانی و شناختی این کودکان، با ارائهی مشاورات به والدین و ارائه ی راهکارهای درمانی می تواند ضمن آگاه سازی والدین از وضعیت سلامت روان کودکانشان منجر بهارتقاء سطح سواد سلامت این کودکان گردد. لذا هدف از این مطالعه بررسی نقش خدمات توانبخشی در ارتقاء سلامت روان کودکاندارای اختلال طیف اتیسم می باشد.روش تحقیق: مقاله ی مروری حاضر بر تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۱۱ - ۲۰۲۱ در پایگاه های اطلاعاتی google scholar ،Elsevior ، PubMed و جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است. جستجوی اولیه با کلیدواژه های اختلال طیف اتیسم، سلامت روانو مشاوره ی توانبخشی انجام شد. سپس مطالعات با معیارهای مشکلات سلامت روان در اختلال طیف اتیسم ، توانبخشی و ارتقاءآگاهی والدین از سلامت روان در اختلال طیف اتیسم انتخاب و جهت تهیه ی مقاله استفاده گردید.یافته ها: مطالعات مختلف نشان داده است که کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم که از خدمات مستمر توانبخشی بهره مندشدند و مداخلات درمانی و مشاورات لازم را در راستای بهبود مهارت های مختلف ارتباطی ، گفتاری، زبانی و شناختی دریافت کردنددر مقایسه با کودکانی که از خدمات مستمر توانبخشی بهره مند نبودند، از سطح سلامت روان نسبتا بهتری برخوردار بودند.نتیجه گیری: آگاهی بخشی، آموزش و مشاوره توانبخشی به والدین کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم از سیاست گذاری هایبسیار مهم در راستای ارتقاء سلامت روان این کودکان می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضوان عیسی زاده
کارشناسی ارشد گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
معصومه حسینی بیدختی
دانشجوی دکترای تخصصی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران