ارزیابی میزان آمادگی یک صنعت فرایندی برای مقابله با یک حریق احتمالی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 313
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_OHHP-5-3_006
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1400
چکیده مقاله:
چکیده
مقدمه: با توجه به حریق های رخ داده شده در صنایع فرایندی لزوم پیاده سازی دستگاه های مدیریت بحران در این صنایع و بالا نگه داشتن میزان آمادگی این دستگاه ها امری حیاتی است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی میزان آمادگی تیم های مقابله با شرایط اضطراری برای مقابله با یک حریق احتمالی در یک صنعت فرایندی است.
روش کار: این مطالعه توصیفی-تحلیلی در سال ۱۳۹۸ در یک پالایشگاه گازی با جامعه آماری ۲۰۰ نفری انجام شد. از طریق مطالعات کتابخانه ای و میدانی برای همه تیم های شرکت کننده در فرایند مقابله با حریق یک پرسشنامه با طیف لیکرت طراحی شد. از شاخص های نسبت روایی محتوا (Content Validity Ratio) و شاخص روایی محتوا (Content Validity Index) جهت سنجیدن روایی و از ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجیدن پایایی پرسشنامه ها استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ شدند و تجزیه و تحلیل آماری در سطح معناداری ۹۵ درصد با استفاده از آزمون One Way ANOWA صورت پذیرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که آمادگی این پالایشگاه برای مقابله با یک حریق احتمالی ۳/۶۸ درصد می باشد که از میان ۱۱ تیم شرکت کننده در این فرایند تیم حراست با ۴۸/۵۳ درصد کمترین و تیم لجستیک با ۵/۷۷ درصد بیشترین آمادگی را دارند (۰۲۸/۰ P-value=). بالاترین میزان CVR برای پرسشنامه تیم ایمنی (۷۷/۰) می باشد و بزرگترین ضریب آلفای کرونباخ مربوط به تیم رابط با ۹۲/۰ بدست آمد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد آمادگی این پالایشگاه گازی در فرآیند مقابله با حریق در حد مطلوبی می باشد هر چند برخی از تیم ها از جمله تیم حراست آمادگی کمتری نسبت به بقیه تیم ها دارند. از این رو بهتر است هر چه سریع تر اقدامات مداخله ای از جمله فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز و ارائه آموزش ها و مانورهای مختلف در راستای بالا بردن آمادگی این تیم انجام پذیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسماعیل احمدیان
Department of HSE Management, School of Public Health, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
حمیدرضا مهری
Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
فائزه سپاهی زوارم
Occupational Health Research Center, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
حامد محمدی
Department of HSE Management, School of Public Health, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :