بررسی تاثیر پماد بی حسی املا بر تغییرات همودینامیک حین کانولاسیون فیستول در بیماران همودیالیزی
محل انتشار: مجله بالینی پرستاری و مامایی، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCNM-7-3_001
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف بیماران همودیالیزی، درد ناشی از استفاده مکرر از سوزن های عروقی را به عنوان شدیدترین استرس حاصل از روند درمان و بزرگ ترین دغدغه زندگی خود می دانند. این درد می تواند باعث ایجاد تغییرات همودینامیک در ابتدای فرایند همودیالیز شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پماد بی حسی املا بر تغییرات همودینامیک حین کانولاسیون فیستول در بیماران همودیالیزی طراحی و اجرا شد.
روش بررسی مطالعه به روش کار آزمایی بالینی روی ۵۰ بیمار تحت درمان با همودیالیز در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد ۱۳۹۲ انجام شد. بیماران پس از ورود به مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه املا و پلاسبو تقسیم شدند. تغییرات همودینامیک در دو گروه، در دو نوبت قبل و بعد از کانولاسیون فیستول اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تست تی مستقل با استفاده از نسخه ۱۹ نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته ها بین دو گروه از لحاظ متغیرهای جمعیت شناختی و مدت استفاده از فیستول تفاوت معناداری وجود نداشت (P>۰/۰۵). متغیرهای همودینامیک (فشار خون سیستول، دیاستول و تعداد نبض) قبل از کانولاسیون در هر دو گروه معنادار نبود (P>۰/۰۵). فشارخون سیستول و تعداد نبض در گروه پلاسبو نسبت به گروه املا بعد از کانولاسیون فیستول افزایش معناداری داشت .(P<۰/۰۰۱)
نتیجه گیری استفاده از پماد املا به عنوان روشی آسان و با قابلیت کاربرد خود بیمار، با کاهش درد حین کانولاسیون فیستول بیماران همودیالیزی، موجب ثبات همودینامیک، در زمان شروع همودیالیز می شود.
کلیدواژه ها:
EMLA cream ، Hemodynamic ، Cannulation ، Fistula ، Hemodialysis ، پماد املا ، تغییرات همودینامیک ، کانولاسیون ، فیستول ، همودیالیز
نویسندگان
مهدی محسنی
Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran.
بابک هادیان
Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran.
فرزاد ابراهیم زاده
Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Health & Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :