بررسی ارتباط بین دلتنگی برای خانواده و سازگاری با دانشگاه، در دانشجویان خوابگاهی دانشگاه
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 396
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-21-6_019
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سازگاری دانشجویان با زندگی دانشگاهی و گستره آن، فرصت هایی برای رشد فردی و اجتماعی فراهم می کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین دلتنگی برای خانواده و سازگاری با دانشگاه، در دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی پرسش نامه سنجش احساس دلتنگی و سازگاری مشتق شده از پرسش نامه معتبر احساس غربت توسط دانشجویان جدیدالورود خوابگاهی در ۳ زمان: بدو ورود(یک ماه اول ورود به دانشگاه)، ۶ و ۱۲ ماه بعد از ورود به دانشگاه تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS vol.۱۶ و آزمون های تی گروه های مستقل، آنوا و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
یافته های پژوهش: در کل ۱۲۱ نفر وارد مطالعه شدند که ۶/۶۳ درصد دختر و ۴/۳۶ درصد پسر بودند. میانگین نمره احساس دلتنگی دختران ۹۹/۱۳±۵۰/۵۴ و در پسران ۴۹/۱۵±۷۸/۴۱ بود که از نظر آماری اختلاف معنی دار بود(P≤۰.۰۰۱) و دختران بیش از پسران احساس دلتنگی داشتند. اما اختلاف میانگین نمره سازگاری در دو گروه معنی دار نبود.(P≥۰.۰۵). هم چنین بین میانگین نمره دلتنگی و سازگاری ارتباط معنی داری وجود داشت و با افزایش دلتنگی برای خانواده، سازگاری کاهش می یافت.
بحث و نتیجه گیری: طبق نتایج پژوهش در مواردی که دلتنگی برای خانواده بیشتر بود، سازگاری در دانشگاه نیز مشکل تر بود به نظر می رسد آگاه سازی خانواده ها در پیشگیری از ایجاد رفتارهای منفی مفید باشد، به گونه ای که خانواده ها با پرورش حس استقلال طلبی مطلوب، شرایطی را ایجاد نمایند که فرزندانشان در دانشگاه بر مشکلات احتمالی ناشی از دوری از خانواده فایق آیند.
کلیدواژه ها: