بررسی عوارض ناشی از واکسن ثلاث در کودکان زیر ۷ سال در شهر شهرکرد در سال ۹۰-۹۱
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 369
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-22-1_001
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: بررسی عوارض ناخواسته ایمن سازی یکی از برنامه های جدید در سیستم مراقبت سلامت است که تضمین کننده کیفیت بیشتر خدمات ارائه شده است. عوارض ناشی از واکسیناسیون یکی از دغدغه های موجود در ایمن سازی کودکان می باشد که ممکن است منجر به عدم مراجعه برای نوبت های بعدی واکسناسیون گردد. این مطالعه با هدف تعیین میزان و نوع عوارض ناشی از واکسن ثلاث در کودکان زیر ۷ سال در شهرکرد انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی بوده که بر روی ۳۶۰ نفر کودک زیر ۷ سال که جهت تزریق واکسن ثلاث به مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های بهداشت شهرکرد(که از پاییز سال ۹۰ تا تابستان سال ۹۱ مراجعه نموده اند) انجام شده است. افراد مورد مطالعه از زمان تزریق تا یک هفته پس از تزریق مورد کنترل و پایش قرار گرفتند و با تکمیل پرسش نامه توسط والدین، مورد بررسی قرارگرفت.
یافته های پژوهش: در این پژوهش ۸/۸۰ درصد از کودکان دچار عارضه شدند که ۵/۹۵ درصد از عوارض به شکل خفیف و۷/۰ درصد از عوارض شدید بودند. ۳/۹۰ درصد از علت عوارض مربوط به واکنش با واکسن و کمترین علت عارضه(۴/۱ درصد) ناشی از نحوه نگهداری واکسن بوده است. ۲/۴۰ درصد عوارضی شامل قرمزی، التهاب و درد در محل تزریق داشته اند. ۹۹ درصد عوارض منجر به بهبودی کامل گردیده و تنها ۱ درصد از کودکان در بیمارستان بستری شدند.
بحث و نتیجه گیری: باتوجه به نتایج این مطالعه، اگر چه افراد مورد بررسی دچار عوارض خفیف و گذرا شده اند و بدون نیاز به درمان دارویی به بهبودی کامل دست یافته اند، اما وجود یک برنامه هماهنگ برای گزارش دهی به موقع، ثبت دقیق اطلاعات، ارتقاء سطح آگاهی پرسنل و هم چنین والدین از اهمیت خاصی برخوردار است
کلیدواژه ها: