بررسی ارتباط پلی مورفیسم های ژن CTLA- ۴ با دیابت نوع ۲
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 175
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-24-5_003
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: دیابت نوع ۲ شایع ترین نوع دیابت بوده و ۹۰ درصد موارد این بیماری را به خود اختصاص داده است.CTLA-۴ در میان کنش های عرضه آنتی ژن بهTcell ها یک مولکول تنظیمی است. از آن جا که این مولکول مکانیزم های آپوپتوزیس آنتی زن خاص و پیشرفت نقص Bcell ها را که از ویژگی های دیابت تیپ ۲ است واسطه گری می کند لذا ممکن است CTLA-۴ کاندید مناسبی برای استعداد به دیابت تیپ ۲ باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم های ژن CTLA-۴ در بیماران دیابتی تیپ ۲ و مقایسه آن با افراد سالم است.
مواد و روش ها: در این مطالعه موردی-شاهدی نمونه های خون از ۱۰۰ فرد سالم و ۱۱۰ بیمار مبتلا از شهرهای سنندج، همدان و کرمانشاه جمع آوری گردید. بعد از استخراج DNA پلی مورفیسم های ژن CTLA-۴ با استفاده از روش ARMS-PCR بررسی شد. سپس آنالیز آماری نتایج با استفاده از آزمون کای-دو صورت گرفت.
یافته های پژوهش: بر اساس نتایج ژنوتیپ GG در موقعیت ۴۹+(OR=۱.۹۲, P=۰.۰۲) و (CT, TT) در موقعیت ۳۱۸-(OR=۹.۰۸, P=۰.۰۲) یک ریسک فاکتور برای دیابت نوع دو می باشد. این در حالی است که جایگاه ژنی۱۷۲۲- با ژنوتیپ T/C (OR=۱.۸۵, P=۰.۵۰) ارتباط معنی داری با دیابت نوع دو نداشت.
بحث و نتیجه گیری: این نتایج پیشنهاد می کند که پلی مورفیسم های(۳۱۸-),C/T(+۴۹)A/G ژن CTLA-۴ ارتباط معنی داری با دیابت نوع دو دارند در حالی که در پلی مورفیسم(۱۷۲۲+)T/C این ارتباط مشاهده نمی شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سائده خادم پر
Dept of Biology, Islamic Azad University, Kurdistan Science and Research Branch, Sanandaj, Iran
فاطمه کشاورزی
Dept of Biology, Islamic Azad University, Kurdistan Science and Research Branch, Sanandaj, Iran
قاسم سلگی
Dept of Immunology, Faculty of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :