ارزش تشخیصی IL۸ در مقایسه با CRP و ESR در تشخیص عفونت های باکتریال در کودکان سرطانی مبتلا به تب و نوترو پنی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-25-3_016
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: عفونت عامل عمده بیماری و مرگ و میر در کودکان سرطانی مبتلا به تب و نوترو پنی می باشد. تشخیص سریع عفونت های باکتریال و شروع آنتی بیوتیک از بروز عوارضی مانند سپسیس و مرگ جلوگیری می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارزش تشخیصی میزان IL۸ در مقایسه با ESR و CRP در تشخیص عفونت های باکتریال انجام شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، ۴۸ کودک مبتلا به سرطان (۱۸ نفر دختر و۳۰ نفر پسر با میانگین سنی ۵۷.۱۷ ماه) که با تب بالای ۵/۳۸ در سال ۹۳ به بیمارستان افضلی پور کرمان مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. پلاسمای بیماران در زمان پذیرش و ۴۸ ساعت بعد، برای تعیین سطح سرمی IL۸،ESR، CRP گرفته شد. نمونه خونی که جهت انجام تست IL۸ گرفته می شد، سانتریفیوژ و سرم آن جدا گردید، سپس نمونه ها را در دمای ۷۰- فریز کرده و طی مدت ۱۳ ماه نمونه گیری تکمیل شد و نمونه ها با کیت Human IL-۸/NAP-۱ Platinum ساخت کشور USAبه روش ELISA مورد سنجش قرار گرفتند. بیماران به دو گروه دارای و فاقد عفونت باکتریال تقسیم بندی شدند. از آزمون Independent sample T test و نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ جهت تحلیل آماری استفاده گردید.
یافته های پژوهش: از ۴۸ کودک مورد مطالعه ۱۸ نفر دختر (۳۷.۵درصد) و ۳۰ نفر پسر (۶۲.۵درصد) بودند. میانگین سنی بیماران ۵۷.۱۷ ماه بود. از ۴۸ بیمار ۹ مورد عفونت باکتریال به صورت ۴ مورد باکتریمی، ۳ مورد پنومونی و ۲ مورد عفونت دستگاه ادراری داشتند و بقیه، عفونت غیر باکتریال داشتند. با توجه به داده های به دست آمده، بیش ترین مقادیر حساسیت و ویژگی متعلق به مارکر IL۸ به میزان ۱۰۰ و کم ترین مقدار حساسیت مربوط به مارکر ESR به میزان ۷/۶۶ و کم ترین مقدار ویژگی مربوط به مارکرCRP به میزان ۶ /۸۴ بود.
کلیدواژه ها:
Interleukin ۸ ، Bacterial infection ، Febrile neutropenia ، اینترلوکین ۸ ، عفونت باکتریال ، نوترو پنیک تب دار
نویسندگان
فرزانه فرزان فر
Dept of Pediatric, Faculty of Medicine, Kerman Medical Sciences University, Kerman, Iran
سعیده پرورش
Dept of Pediatric Nephrology, Faculty of Medicine, Kerman Medical Sciences University, Kerman, Iran
زهرا فرهمندی نیا
Dept of Pediatric Oncology, Faculty of Medicine , Kerman Medical Sciences University, Kerman, Iran
افشین صرافی نژاد
Medical Informatics Research center , Institute for Futures Studies in Health , Kerman Medical Sciences University , Kerman , Iran
نوید قرایی
Faculty of Medicine , Shahid Beheshti Medical Sciences University , Tehran , Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :