بررسی عوامل موثر بر گرایش به جراحی های زیبایی و مدیریت بدن در بین زنان شهر ایلام در سال ۱۳۹۵

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 370

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-25-3_005

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: امروزه مدیریت بدن و متغیره های موثر در گرایش به آن از مباحث مهم در جامعه شناسی پزشکی است. بدن صرفا جنبه زیستی و روان شناختی نداشته بلکه پدیده ای است که به صورت اجتماعی ساخته و پرداخته می شود. مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش تمام زنان ۱۹ تا ۴۴ سال شهر ایلام می باشد که طبق اطلاعات مرکز آمار ایران تعداد آن ها ۴۷۰۹۰ نفر بود که از این تعداد ۳۸۱ نفر بر اساس فرمول کوکران و با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شد اما به دلیل مخدوش بودن ۱۱ پرسشنامه ۳۷۰ مورد برای تحلیل نهایی برگزیده شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته بوده است. مدیریت بدن در چهار بعد رویه های لاغری و سلامتی، جراحی های زیبایی، نوع پوشش (لباس) و مراقبت های بهداشتی مورد بررسی قرار گرفت. جهت تحلیل داده و آزمون فرضیه ها از روش های آماری توصیفی (میانگین، فراوانی، درصد) و آمار استنباطی (آزمون کولموگروف – اسمیرونوف، ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن و جدول آنالیز واریانس) استفاده و به این منظور از نرم افزار SPSS  بهره گرفته شد. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که اکثریت زنان مطالعه شده متاهل، خانه دار و و متعلق به طبقه ی متوسط بوده اند. ضمن این که میان متغیر های سن، مصرف رسانه ای، فشار های اجتماعی- فرهنگی، وضع تاهل، میزان تحصیلات و درآمد با مدیریت بدن رابطه معنا دار وجود دارد. بحث و نتیجه گیری: رسانه ها در جهان امروز یکی از عوامل اصلی مدیریت بدن به حساب می آیند و در انتقال فشار های اجتماعی – فرهنگی برای لاغر شدن و اندام متناسب نقش مهمی بازی می کنند. تحصیلات نیز از عوامل اجتماعی تعیین کننده نوع مدیریت است. افزایش تحصیلات، زنان را مجاب می کند که در دوره های متفاوت زندگی متناسب با تحصیلات خود نسبت به کنترل، تنظیم و مانتیور بدن خود اقدام کنند.   

کلیدواژه ها:

Body management ، Media consumption ، Social- cultural stresses ، Ilam women ، مدیریت بدن ، مصرف رسانه ای ، فشار های اجتماعی – فرهنگی ، زنان ایلام

نویسندگان

حشمت قبادی

Dept of Sociology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

علیرضا کلدی

Dept of Sociology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

سید محمد صادق مهدوی

Dept of Sociology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ghaderzadeh O, Hiroosh GH, Hasanpanah H. [the effect of mass ...
  • Cregan K. The sociology of the body mapping the abstraction ...
  • Abazari Y, Chavoshian H. [From Social Class to Life Style, ...
  • Khajenoori B, Moghadam AA. [Globalization and womens social capital]. J ...
  • Tylko TL. Refinement of the tripartite influence model for men ...
  • Bardonecone AM, Cass KM, Ford JA. Examining body dissatisfaction in ...
  • نمایش کامل مراجع