بررسی عوامل خطر ابتلا به GTN برای زنان با حاملگی مولار، با استفاده از مدل پارامتری وایبل
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-25-4_014
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: نئو پلاسم تروفو بلاستیک حاملگی نوعی سرطان نادر با قابلیت درمان بالا است که از محصولات حاملگی داخل رحم می باشد. هدف این مطالعه بررسی عوامل خطر این سرطان، برای زنان با حاملگی مولار است.
مواد و روش ها: این تحقیق یک مطالعه هم گروهی گذشته نگر است که طی سال های ۸۲ تا ۹۲ انجام شده است. در این مطالعه تعداد ۲۰۰ نفر مبتلا به حاملگی مولار تشخیص داده شدند که برای این افراد، اطلاعاتی چون سن در هنگام تشخیص، نژاد، تعداد حاملگی، تعداد فرزندان سالم، سابقه سقط، خونریزی واژینال، سن حاملگی (GA)، ارتفاع رحم (UH)، تیتر βHCG در چهار زمان و وضعیت ابتلا به سرطان تروفو بلاستیک حاملگی ثبت شد. برای تحلیل داده ها از مدل پارامتری وایبل استفاده شد.
یافته های پژوهش: ۱۱ نفر از بیماران (۵/۵%) افغانی و بقیه ایرانی بودند. میانگین سن بیماران ۵۹/۶± ۹/۲۶ سال و میانگین و میانه بقای بیماران به ترتیب ۸۴/۷ و ۸ هفته بود. در طول مطالعه ۳۲ نفر از بیماران به تومور تروفو بلاستیک حاملگی (GTN) مبتلا شدند. متغیر میزان رشد تیتر βHCG از هفته اول تا هفته دوم و متغیر نشانگری که نشان دهنده بزرگ تر بودن ارتفاع رحم از سن جنین به مقدار بیش تر از ۲ واحد بود در سطح خطای کم تر از ۰۵/۰ معنی دار شدند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان رشد تیتر βHCG از هفته اول تا هفته دوم و هم چنین متغیر دو حالته ای که نشان دهنده بزرگ تر بودن ارتفاع رحم از سن جنین به مقدار بیش تر از ۲ واحد بود، از مهم ترین عوامل مرتبط با ابتلا به GTN برای زنان با حاملگی مولار کورتاژ شده هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احمدرضا باغستانی
Dept of Biostatistics, Faculty of Paramedical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سیدحسین سیدآقا
Students Research Committee, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
معین یوسفی
Students Research Committee, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمود بختیاری
Dept of Epidemiology and Biostatistics, Faculty of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :