بررسی جهش های حذفی Del (GJB۶-D۱۳S۱۸۵۴) و Del (GJB۶ –D۱۳S۱۸۳۰) ژن کانکسین ۳۰ در افراد مبتلا به نا شنوایی حسی- عصبی غیر سندرمی در استان خراسان رضوی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 217
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-25-4_006
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: نا شنوایی یکی از شایع ترین اختلالات حسی- عصبی با فراوانی ۱ در ۱۰۰۰ نوزاد می باشد و در دو حالت سندرمی و غیر سندرمی دیده می شود. با توجه به این که جهش های جایگاه ژنی DFNB۱، در بر گیرنده دو ژن کانکسین ۲۶ و ۳۰، به تنهایی مسئول ۵۰ درصد نا شنوایی های غیر سندرمی با الگوی وراثتی اتوزومی مغلوب در جمعیت های مختلف می باشند، هدف مطالعه حاضر بررسی جهش های حذفی del (GJB۶-D۱۳S۱۸۳۰) و del (GJB۶-D۱۳S۱۸۵۴) ژن کانکسین ۳۰ در افراد نا شنوای فاقد جهش در ژن کانکسین ۲۶ در استان خراسان رضوی می باشد.
مواد و روش ها: در این پژوهش توصیفی، تعداد ۸۵ فرد غیر خویشاوند (۴۴ مرد و ۴۱ زن) مبتلا به نا شنوایی با الگوی وراثتی اتوزومی مغلوب از استان خراسان رضوی که نسبت به جهش در ژن CX۲۶ منفی بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. استخراج DNA ژنومی از یک میلی لیتر خون وریدی به روش RGDE صورت گرفت. بررسی جهش های مورد مطالعه با استفاده از روش های مالتی پلکس PCR و تعیین توالی مستقیم انجام یافت.
یافته های پژوهش: از تعداد ۱۷۰ کروموزوم بررسی شده، هیچ یک از جهش های حذفی del (GJB۶-D۱۳ S۱۸۳۰) و del (GJB۶-D۱۳S۱۸۵۴) در افراد نا شنوای مورد مطالعه یافت نشد.
بحث و نتیجه گیری: عدم وجود جهش های حذفی در ژن کانکسین ۳۰، در افراد نا شنوای منطقه مورد مطالعه، نشان دهنده دخالت ژن های دیگر در بروز بیماری می باشد. لذا لازم است در این افراد نا شنوا ژن های دیگر عامل نا شنوایی مورد مطالعه قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
Hearing loss ، Connexin۳۰ ، GJB۶ ، Del (GJB۶-D۱۳S۱۸۳۰) ، Del (GJB۶-D۱۳S۱۸۵۴) ، نا شنوایی ، کانکسین ۳۰ ، GJB۶ ، del (GJB۶ –D۱۳ S۱۸۳۰) ، del (GJB۶-D۱۳S۱۸۵۴)
نویسندگان
دنیا سعیدی
Dept of Genetics, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
حبیب عنصری
Dept of Cell and Molecular Biology, Marand Branch, Islamic Azad University, Marand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :