بررسی اثر مصرف توام عصاره هیدرو الکلی رازک (Humulus lupulus L .) و کتامین بر پارا متر های بیهوشی در موش صحرایی نر
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 327
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-25-5_013
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: مطالعات قبلی اثرات آرام بخش، خواب آور، ضد اضطراب و پیش بیهوشی رازک را مشخص نموده اند. در این مطالعه اثر مصرف توام عصاره رازک و کتامین بر پارا متر های بیهوشی در موش صحرایی نر بررسی گردید.
مواد و روش ها: ۳۲ سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به چهار گروه ۸ تایی تقسیم شده و سپس حیوانات به شکل داخل صفاقی رازک(HL) (mg/kg۱۰۰)، کتامین (K) (mg/kg۵۰)، رازک – کتامین (HLK) (mg/kg ۱۰۰ و ۵۰ به ترتیب) و دیازپام – کتامین (DK) (mg/kg ۵/۲ و ۵۰ به ترتیب) را دریافت نمودند. زمان القاء ، زمان بیهوشی جراحی، زمان راه رفتن، تعداد ضربان قلب و تنفس، درجه حرارت بدن و رفلکس های ویتدراوال ( پینچ های لب ، دم و پنجه پای عقب) ثبت گردیدند.
یافته های پژوهش: گروه HL سبب القای بیهوشی نگردید. زمان القاء ، بیهوشی جراحی ، زمان راه رفتن و حتی رفلکس های ویتدراوال دو گروه HLK و DK شبیه هم بود ( ۰۵/۰> P). گروه K در مقایسه با دو گروه دیگر، از القای دیر تر و طول بیهوشی کوتاه تری بر خوردار بود ( ۰۵/۰>P). تعداد ضربان قلب و تنفس گروه HLK در مقایسه با گروه DK افزایش یافت ( ۰۵/۰>P). درجه حرارت گروه HLK در مقایسه با گروه DK بیش تر بود ( ۰۵/۰>P).
بحث و نتیجه گیری: بیهوشی گروه HLK شبیه گروه DK بوده و احتمالا ترکیبات موجود در رازک با مکانیسم گابارژیک مسئول اثرات پیش بیهوشی آن می باشد. با این حال، مطالعات بیش تری جهت تعیین مکانیسم دقیق آن نیاز می باشد.
کلیدواژه ها:
Humulus lupulus ، Hydroalcoholic extract ، Ketamine ، GABAergic System ، Anesthesia ، Rat ، رازک ، عصاره هیدرو الکلی ، کتامین ، سیستم گابارژیک ، بیهوشی ، موش صحرایی
نویسندگان
محمد یارمحمد پور بنه خلخال
Dept of Pharmacology, Pharmaceutical Science Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
سعید عباسی ملکی
Dept of Pharmacology and Toxicology, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia, Iran
اعظم بختیاریان
Dept of Pharmacology, Tehran University of Medical Science, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :