بررسی اثرات ضدرگ زایی نانو ذره اکسید روی(ZnO) سنتز شده از قارچ آسپرژیلوس به روش سبز
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 216
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-25-6_020
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: رگ زایی یا انژیوژنز فرایندی پیچیده است. در واقع از مهمترین وقایع زیستی است که با تولید رگ های جدید در بسیاری از مراحل رشد و نمو جنینی و وضعیت های پاتولوژیکی مشاهده می شود.در شرایط پاتولوژیک نظیر رشد تومورها نیز پیشرفت بیماری با رگ زایی ارتباط دارد.از این رو در پژوهش حاضر شناسایی تاثیر دوزهای مختلف نانو ذره اکسید روی بر رگ زایی پرده کوریوالانتوئیک جوجه مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این پژوهش تجربی تعداد ۴۰عدد تخم مرغ نطفه دار نژاد ROSS به طور تصادفی در ۴ گروه مساوی (کنترل-گروه اول-گروه دوم-گروه سوم)قرار گرفتند. بعد از روز دوم انکوباسیون روی تخم مرغ ها پنجره باز شد و روز هشتم یک اسفنج ژلاتینی روی پرده کوریوالانتوئیک قرار گرفت.گروه های تجربی به ترتیب با ۵۰۰ و۱۰۰۰ و۲۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر نانوذره اکسید روی تیمار گردیدند. در روز دوازدهم پس از انکوباسیون نمونه ها از دستگاه خارج شدند و پس از برداشتن پنجره ها از تمامی آن ها به کمک فوتو استرئومیکروسکوپ تحقیقاتی تهیه شد.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که نانو ذره اکسید روی به طور معنی داری تعداد و طول عروق خونی را در مقایسه با نمونه کنترل کاهش می دهد) ۰۵/۰ (P<میانگین طول عروق خونی تیمار شده با نانو ذره اکسید روی در مقایسه با گروه کنترل نشان داد که بین گروه تیمار شده با غلظت ۵۰۰ میکرو گرم بر میلی لیتر نانو ذره اکسید روی (۴/۰±۱۶/۳ سانتی متر) با گروه کنترل (۴۴/۰±۱۳/۴ سانتی متر) اختلاف در سطح ۰۵/۰ P< معنی دار می باشد.
نتیجه گیری: نتایج بررسی حاضر نشان داد که نانو ذره اکسید روی قادر است در محیطIn vivo فعالیت ضد رگ زایی خود را نشان دهد. بررسی های In vivo نشان داد که تیمار با این نانوذره سبب مهار رگ زایی و کاهش تعداد و طول رگ های پرده کوریوالانتوییک جوجه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منصوره امیری دلویی
dept of biology, faculty of basic sciences, islamic azad university, tehran branch, tehran, iran
فریده نامور
. dept of biology, faculty of basic sciences, islamic azad university, mashhad branch , mashhad, iran
علی اسحاقی
. dept of biology, faculty of basic sciences, islamic azad university, mashhad branch , mashhad, iran
پریچهره یغمایی
dept of biology, faculty of basic sciences, islamic azad university, tehran branch, tehran, iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :