بررسی ارتباط پلی مورفیسم rs۱۰۹۵۴۲۱۳ ژن IRF-۵ با خطر بروز سقط مکرر ایدیوپاتیک در زنان جنوب ایران
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 328
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-26-1_010
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سقط مکرر به از دست رفتن دو یا تعداد بیشتر بارداری قبل از هفته بیستم اطلاق می شود. منشاء سقط مکرر در ۵۰ درصد موارد نامشخص می باشد، که به چنین مواردی سقط مکرر ایدیوپاتیک می گویند. آسیب های رویان با منشاء ایمنی نقش قابل توجهی در ایجاد سقط های مکرر ایفا می کنند. فاکتور تنظیمی اینترفرون-۵ (IRF-۵) عضوی از خانواده IRF می باشد که تنظیم کننده بالادستی سیتوکین های التهابی مانند اینترلوکین-۶ (IL-۶) و فاکتور نکروز کننده تومور آلفا(TNF-α) می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط پلی مورفیسم rs۱۰۹۵۴۲۱۳ ژن IRF-۵ با احتمال وقوع سقط مکرر ایدیوپاتیک می باشد.
مواد و روش ها: در مطالعه مورد-شاهدی حاضر، نمونه خون از ۱۷۶ زن دارای حداقل ۲ سقط جنین ایدیوپاتیک با میانگین سن: ۹/۱۰±۲/۳۴ سال به عنوان گروه بیمار و ۱۷۳ زن سالم یائسه و حداقل صاحب ۲ فرزند سالم و بدون هیچ گونه سابقه سقط(میانگین سن ۷/۷±۵/۵۶ سال) به عنوان گروه کنترل، تهیه گردید. آنالیز ژنوتیپ با روش T-ARMS PCR انجام گرفت. نتایج با نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ آنالیز شدند.
یافته های پژوهش: فراوانی آلل G در گروه بیمار کمتر از گروه کنترل بود. این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود و از نقش حفاظتی این آلل در برابر ریسک بروز سقط حمایت کرد(OR:۰.۷, ۹۵% CI:۰.۵-۰.۹, P=۰.۰۴). فراوانی ژنوتیپ های حامل آلل G (GG+GA) در زنان مبتلا به سقط کمتر از زنان گروه کنترل بود و این ژنوتیپ ها نقش حفاظتی در برابر بروز سقط نشان دادند(OR:۰.۴۵, ۹۵% CI:۰.۲۲-۰.۹۱, P=۰.۰۲).
بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش می توان گفت حضور آلل G در ارتباط با پلی مورفیسم rs۱۰۹۵۴۲۱۳ ژن IRF-۵ یک عامل محافظت کننده در برابر سقط مکرر در زنان ایران می باشد.
کلیدواژه ها:
idiopathic recurrent pregnancy loss ، polymorphism ، IRF-۵ gene ، south Iranian women ، سقط مکرر ایدیوپاتیک ، پلی مورفیسم ، ژن IRF-۵ ، ایران
نویسندگان
رخشان امیری جهرمی
Dept of Biology, Arsanjan Branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran
محبوبه نصیری
Dept of Biology, Arsanjan Branch, Islamic Azad University, Arsanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :