بررسی نقش ارزش های سازمانی، رضایت از ارتباطات و رهبری فرهمند بر عملکرد شغلی با تاکید بر نقش میانجی مولفه های روان شناختی مرتبط با کار پرستاران
محل انتشار: مجله ارگونومی، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IEHFS-9-2_003
تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پرستاران به عنوان بزرگ ترین منبع نیروی انسانی، جایگاه ویژه ای در امور درمانی دارند و عملکرد آنان به عنوان فعالیتی اثربخش، با مراقبت مستقیم بیمار تعریف می شود، بنابراین بررسی عوامل موثر بر عملکرد آن ها ضروری است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، واکاوی نقش مولفه های روان شناختی مرتبط با کار در رابطه عوامل سازمانی موثر بر عملکرد شغلی پرستاران است.
روش کار: این تحقیق با توجه به نحوه گردآوری داده ها تحقیق توصیفی-همبستگی از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل تمام پرستاران بیمارستان سیدالشهدا (ع) شهر ارومیه به تعداد ۲۶۵ نفر است که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد ۱۵۵ نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد و پس ازمحاسبه روایی و پایایی ابزارها، تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی داده ها با استفاده از نرم افزارهای ۲۲ SPSSو PLS ۳ انجام گرفت.
یافته ها: نتیجه تحلیل داده ها نشان می دهد ارزش های سازمانی، رضایت از ارتباطات و رهبری فرهمند با مقادیر آماره تی بیشتر از ۱/۹۶ (P value<۰/۰۵) با میانجیگری عوامل روان شناختی بر عملکرد شغلی پرستاران تاثیر مثبت و معناداری دارند.
نتیجه گیری: ارزش ها، اهداف، رهبری و ارتباطات اموری هستند که فراتر از یک موقعیت خاص عمل کرده و باعث ایجاد حس رضایت و بهبود عملکرد می شوند. مدیران با تبیین آشکار اهداف و ایجاد جو مناسب برای بیان دیدگاه ها، با مشارکت دادن در انجام امور حس تعهد و مالکیت و با برگزاری دوره های آموزشی، توانمندی و قابلیت پرستاران را افزایش داده و زمینه ارتقای عملکرد آنان را فراهم آورند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عزیزه پاشایی یوسف کندی
MSc, Department of educational sciences, Faculty of literature and Humanities, Urmia University, Urmia, Iran
محمد حسنی
Professor, Department of educational sciences, Faculty of literature and Humanities, Urmia University, Urmia, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :