طراحی مجتمع الگویی تولیدی و تفریحی ماهیان زینتی شهرستان محلات بمنظور یکپارچه سازی واحدهای تکثیر و پرورش ماهیان زینتی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 422

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ORAQ-3-4_006

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1400

چکیده مقاله:

پرورش ماهیان زینتی در کشور، طی چند سال اخیر به عنوان یک فعالیت تولیدی مهم از اولویت خاصی برخوردار گردیده و روند رو به رشدی را طی نموده است. بر اساس مطالعات انجام شده در دنیا گفته شده که حدود ۱۰۰ میلیون علاقمند به نگهداری ماهیان آکواریومی وجود دارد. بر اساس گزارشات اخیر FAO، تجارت بین المللی ماهیان زینتی از سال ۱۹۸۵ تاکنون سالیانه نرخ رشدی برابر با ۱۴درصد داشته است(FAO,۱۹۹۹). ارزش اقتصادی بازار ماهیان زینتی در جهان، سالانه چندین میلیارد دلار تخمین زده می شود(Watson & Moreau,۲۰۰۶). ایران سالانه معادل ۲۰۰میلیون قطعه ماهی زینتی تولید می کند و سال گذشته نیز حدود ۱۱میلیون قطعه ماهی زینتی از کشورهای جنوب شرق آسیا مانند تایلند، مالزی و سنگاپور بزرگترین تولیدکنندگان ماهی های زینتی در جهان وارد کرده است(رحمانی، ۱۳۹۴).کشور ایران ۳۰۰ گونه ماهیان زینتی از ۱۵۰۰ گونه ماهیان زینتی جهان را به صورت بومی در اختیار دارد دارد که بیش از ۸۰ گونه آنرا تکثیرمی نماید که اگر شرایط تولید ماهیان زینتی در کشور فراهم شود ایران به سادگی می تواند به یک رقیب جدی برای تولیدکنندگان جهانی ماهیان زینتی تبدیل شود(حمانی، ۱۳۹۴). تکثیر و پرورش آبزیان هم در واحد های بزرگ و با تولید انبوه و هم به صورت مزارع کوچک و محدود و با نظام بهره برداری خانوادگی اتفاق می افتد. هر یک از این نظام های تولید و بهره برداری نیازها و الزامات خود را دارند که در صورت پرداختن به آنها می توان فرصتهای جدیدی برای اشتغال ایجاد کرد. برای رسیدن به این هدف متعالی باید زمینه های پایداری شغل و فعالیت نیز فراهم گردد. از طرفی پرداختن به ماهیان تزئینی به منظور بخشی از گذران اوقات فراغت جامعه می تواند از تفریحات سالم در جامعه محسوب شود.بطوریکه می توان با ساماندهی این بخش و ایجاد تلفیقی بین واحدهای تولیدی ماهیان زینتی وایجاد واحدهای تفریحی و توریستی،می تواند به توسعه مراکز تفرجگاهی کمک شایسته ای بنماید. مجتمع تولیدی وعرضه ماهیان زینتی شهرستان محلات(استان مرکزی) که با هدف اصلی  ایجاد یک سایت نمونه تولیدی و گردشگری در کشور برای سامان دهی بخشی و ایجاد تمرکز در فعالیت با تاکید بر تقویت جنبه های تجاری، ترویجی و نمایشی، مطالعه شده است .

کلیدواژه ها:

Aquarium fish ، Manufacturing & Entertainment complex ، Mahallat city ، ornamental fish ، ماهیان زینتی ، مجتمع تولیدی و تفریحی ، ماهیان آکواریومی ، شهرستان محلات

نویسندگان

شهرام بهمنش

Fisheries Science Research Institute, Inland Waters Aquaculture Research Center, Agriculture Research Education and Extension Organization (AREEO),BandarAnzali, Iran.

عادل حسینجانی

Fisheries Science Research Institute, Inland Waters Aquaculture Research Center, Agriculture Research Education and Extension Organization (AREEO),BandarAnzali, Iran.

غلامرضا مهدی زاده

Fisheries Science Research Institute, Inland Waters Aquaculture Research Center, Agriculture Research Education and Extension Organization (AREEO),BandarAnzali, Iran.

همایون حسین زاده صحافی

Fisheries Science Research Institute, Agriculture Research Education and Extension Organization (AREEO),Tehran,Iran.

حسن اکبری

Fisheries and Aquaculture section on Markazi province, Arak, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بهمنش، ش.، ۰۱۳۸۹ گزارش فاز اول مطالعه و طراحی مجتمع ...
  • بهمنش، ش.، ۰۱۳۹۱ گزارش فاز دوم مطالعه و طراحی مجتمع ...
  • خاکی، غ،ر.، ۱۳۷۸. روش تحقیق با رویکردی به پایان نامه ...
  • سالنامه آماری شیلات ایران، ۱۳۸۷. سازمان شیلات ایران ...
  • رحمانی، ع.، ۱۳۹۴. واردات ۲۰ میلیون ماهیان زینتی به ایران، ...
  • FAO., ۱۹۹۹. Ornamental aquatic life: What's FAO got to do ...
  • Saaty, T.L., ۱۹۸۰. The analytic hierarchical process. McGrow-Hill. Newyork ...
  • Watson, I. and Moreau, M., ۲۰۰۶. The ornamental fish trade ...
  • نمایش کامل مراجع