تأثیر مدیریت بقایای گیاهی گندم، خاکورزی و کود نیتروژن بر روی برخی از صفات کمی و کیفی گیاه سویا
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 630
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP03_321
تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390
چکیده مقاله:
مدیریت بقایای گیاهی همواره به عنوان یک معضل زراعی و زیست محیطی مطرح بوده است و امروزه با فشرده تر شدن سیستم های کشاورزی این مشکل ابعاد گسترده تری یافته است .لذا این آزمایش به منظور بررسی تأثیر مدیریت بقایای گیاهی گندم ،خاکورزی و کود نیتروژن برعملکرد اقتصادی،شاخص برداشت ، شاخص برداشت نیتروژن ، درصد روغن و پروتئین دانه در گیاه سویا در تیر ماه 1388 در ایستگاه تحقیقاتی بایع کلا به اجراء در آمد . این آزمایش به صورت استریپ پلات بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد .فاکتورهای مورد آزمایش شامل :فاکتوربقایا به عنوان فاکتور اصلی وفاکتورهای خاکورزی و کود نیتروژن، فاکتورهای فرعی می باشند . نتایج نشان داد که اعمال تیمار کود نیتروژن و اثر متقابل آن باخاکورزی واثر متقابل بقایا× خاکورزی اختلاف معنی داری را بر روی عملکرد دانه نشان دادند . همچنین اعمال تیمار بقایا و کود نیتروژن اختلاف معنی داری را بر روی شاخص برداشت نشان دادند. اعمال تیمارکود نیتروژن و اثر متقابل آن با خاکورزی اختلاف معنی داری را بر روی درصدروغن دانه نشان دادند . صفات شاخص برداشت نیتروژن و پروتئین دانه تحت تأثیرتیمارهای بقایا ، خاکورزی و کود نیتروژن و اثرات متقابل آنها قرار نگرفتند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم السادات علویان پطرودی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
علی چراتی
عضو هیات علمی گروه خاکشناسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندر
علیرضا صفاهانی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
غلامرضا علیزاده
عضو هیات علمی گروه خاکشناسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :