تاثیر آبیاری در مراحل مختلف بر روی غلظت عناصر گیاه، در ارقام مختلف گلرنگ

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 609

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_247

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

چکیده مقاله:

گلرنگ به عنوان یکی گیاه زراعی مطلوب مناطق خشک و نیمه خشک شهرت یافته است، اگر در موقع کاشت بذر، آب قابل استفاده خاک برای گیاه در حد مطلوب باشد انجام یک یا دو مرحله آبیاری در مراحل مختلف برای حصول عملکرد مطلوب کافی میباشد. به همین منظور آزمایشی در سال زراعی 1389 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش عبارت بودند از: رژیمهای مختلف آبیاری (بدون آبیاری، آبیاری در مرحله ظهور طبق و آبیاری در مرحله گلدهی) و فاکتور دوم عبارت بود از: ارقام گلرنگ (سینا، ژیلا و محلی اصفهان). نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد که اثر اصلی تیمارهای مختلف آبیاری بر روی صفات ارتفاع بوته، تعداد طبق در بوته، تعداد دانه در طبق، وزن هزار دانه، میزان کلروفیل و عملکرد دانه معنیدار بدست آمد ولی بر روی غلظت عناصر گیاه غیر معنیدار شد. اثر اصلی رقم بر روی صفات ارتفاع بوته، تعداد دانه در طبق، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و غلظت عناصر در گیاه معنیدار شد. اثر متقابل بین رقم و تیمارهای آبیاری نیز در صفات عملکرد دانه معنیدار بدست آمد. جدول مقایسه میانگین نیز نشان داد رقم محلی اصفهان با آبیاری در مرحله گلدهی بیشترین عملکرد دانه در بین ارقام مختلف را بدست آورد. ارقام گلرنگ نیز از نظر میزان سدیم، پتاسیم و کلیسم برگ نیز در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنیدار نشان دادند.

نویسندگان

مهدی عقیقی شاهوردی کندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

احمد توبه

استادیار و عضو هئیت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :