تعیین مناسب ترین طول دوره ی پیش تیمار اسمزی برای بذر های تنش دیده سویا

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی
  • کد COI اختصاصی: NOILP03_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

مجید آقاعلیخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

جهانفر دانشیان

استادیارگروه زراعت دانشگاه تربیت مدرس

عماد رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

به منظور تعیین بهترین مدت پیش تیمار اسمزی با هدف بهبود کیفیت جوانه زنی بذر های سویای متأثر از تنش خشکی درزمان تشکیل، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار به اجرا در آمد. عوامل مورد بررسی شامل تنش خشکی اعمال شده روی پایه مادری سویا (رقم 032 ) در 3 سطح، آبیاری بعد از 50 (عدم تنش)، 100 (تنش خفیف) و 150 (تنش شدید) میلی متر تبخیر از سطح تشتک تبخیر کلاس و مدت زمان پیش تیمار اسمزی توسط محلول پلی اتیلن گلیکول 6000 با پتانسیل 10 - بار در 4 سطح 6 و12 و18 و 24 ساعت بودند. کلیه ی آزمایش های جوانه زنی در سال 1388 در فیتوترون مدلSTC1300 در آزمایشگاه گروه زراعت دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. صفات مورد بررسی شامل تعداد بذر های جوانه زده و گیاهچه های عادی و غیر عادی و شاخص های متوسط زمان جوانه زنی، درصد، ضریب و متوسط روزانه جوانه زنی بودند. نتایج آزمایش نشان داد که انجام پیش تیمار اسمزی به مدت 18 ساعت سبب بهبود معنی دار جوانه زنی در سطح تنش شدید گردید. البته این بهبود در سطوح عدم تنش و تنش خفیف نیز مشاهده شد ولی با تیمار های 6 و 12 ساعت در گروه آماری مشابهی قرار گرفتند

کلیدواژه ها

پیش تیمار اسمزی، کیفیت بذر، تنش خشکی، سویا (Glycin max L.)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.