تحلیل پروژه های کلان بر اساس ابعاد پایداری و با رویکرد چابکی با استفاده از تحلیل پوششی داده ها؛ مورد مطالعه پروژه های کلان شهرداری اصفهان
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 336
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMOR-6-3_005
تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1400
چکیده مقاله:
هدف: پژوهش پیشرو هدف دارد تا چارچوبی برای ارزیابی عملکرد پروژههای کلان بر اساس ابعاد پایداری و با رویکرد چابکی با استفاده از تحلیل پوششی دادهها، ارائه نماید.روش شناسی پژوهش: بدین منظور، شاخص های پایداری، چابکی در مدیریت پروژه و عوامل اصلی موفقیت در مدیریت پروژه، شناسایی می شود. با محاسبه ی عدد کارایی پروژه های کلان در هر یک از ابعاد پایداری شامل رویکرد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، کارایی هر پروژه در رویکرد پایداری و با رسم نمودار ناحیه بندی شده مبتنی بر کارایی پروژه ها در رویکرد چابکی و عوامل اصلی موفقیت در مدیریت پروژه، عملکرد پروژه ها در این دو رویکرد بررسی می گردد. روش ارائه شده، در شهرداری اصفهان و برای پروژه های کلان حل شده است.یافته ها: نمودار و نتایج کارایی در رویکرد پایداری نشان می دهد تنها ۳ پروژه از ۲۷ در هر سه رویکرد کارا است. علاوه بر آن، تحویل محصول/خدمت در کمترین زمان، تحویل ارزش به مشتری با توسعه چابکی در مدیریت پروژه است. همچنین، برای حفاظت از منابع برای نسل های آتی، مدیر پروژه با تخصیص منابع مالی و اجتماعی، آثار زیست محیطی پروژه را در جهت توسعه پایدار کنترل نموده که به معنای پاسخ گویی موثر و کارا به مشتری در عین پیروی از الزامات توسعه پایدار است.اصالت/ارزش افزوده علمی: پروژه به عنوان یک سازمان موقت باید به گونه ای مدیریت شود که ضمن انطباق با تغییرات و چابک بودن در پاسخگویی، دامنهی زمان، هزینه و کیفیت را نیز برای تحویل محصول یا خدمت ایجادشده حفظ نماید. چابکی به عنوان یک رویکرد برای تحقق، دستیابی و حفظ رقابتپذیری، در محیط متغیر و غیرقابل پیش بینی مطرح شده است و بر تامین نیاز مشتری تاکید دارد، درحالی که پایداری بر کاهش آثار نامطلوب ناشی از تامین خواستههای مشتریان متمرکز است. ادغام این دو مفهوم در بحث مدیریت پروژه، منجر به کارایی و توفیق پروژه در ابعادی فراگیر خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احمدرضا طحانیان
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
حسن حاله
گروه مهندسی صنایع، دانشگاه فنی مهندسی گلپایگان، گلپایگان، ایران.
فرهاد اعتباری
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
بهنام وحدانی
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :