بررسی تاثیر فعالیت بدنی بر تروپونین های قلبی: یک مرور سیستماتیک
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 398
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAHSSP-8-1_002
تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1400
چکیده مقاله:
هدف: انفارکتوس حاد میوکارد از شایعترین بیماریهای قلبی است، تروپونین I و تروپونین T نشانگرهای زیستی برای تشخیص نکروز سلولهای قلبی در بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد هستند. علاوه بر سکته قلبی، ورزش و فعالیت بدنی شدید میتواند باعث افزایش حاد تروپونین I و تروپونین T شود. هدف از پژوهش حاضر، مروری سیستماتیک بر روی مطالعات انجام شده جهت بررسی اثر فعالیتهای بدنی و ورزش بر تروپونینهای قلبی میباشد. روش شناسی: مطالعات مربوط به پاسخ تروپونین I و تروپونین T به ورزش و فعالیتهای بدنی در مقالات منتشر شده را در Springer, Hindawi,PubMed,Google Scholar, Scopus, ,SID وISC با استفاده از کلید واژههای Exercise induced troponin, Exercise-induced cardiac injury, Troponin release, Exercise and troponin و Myocardial infarction and troponin جستجو کردیم. یافتهها: در مطالعات مربوط به مسابقات ماراتن، ۱۱ مطالعه بررسی شد، تعداد آزمودنیها ۸۸۱ نفر بودند، در ۶۷ درصد افراد ، افزایش تروپونین مشاهده شده است، در مسابقات دو استقامتی ۴ مقاله بررسی شد، تعداد ورزشکاران ۱۱۸ نفر بودند، که در ۶۵ درصد افراد افزایش تروپونین دیده شده است. در ۵ مطالعه در ارتباط با تاثیر پیاده روی بر تروپونین، ۱۹۴ ورزشکار تحت مطالعه قرار گرفتهاند که در ۸ درصد موارد افزایش تروپونین مشاهده شده است. در بررسی ۳ مطالعه در ورزش سه گانه مردان هم، ۵۸ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند که در ۶۹ درصد موارد افزایش تروپونین رخ داده است. همچنین در ۵ مطالعهی تاثیر ورزش دوچرخه سواری بر تروپونین، ۹۴ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند که در ۲۷ درصد از ورزشکاران افزایش تروپونین دیده شده است. نتیجه گیری: تروپونین I و تروپونین T در ورزش طولانی مدت یا شدید بایستی به دقت بررسی شود، هر چه شدت و زمان ورزش بیشتر باشد، افزایش تروپونین نیز بیشتر است. در چنین مواقعی احتمال خطر سکته قلبی وجود دارد. آگاهی از تفاوت زمان تقریبی افزایش و کاهش تروپونین بعد از سکته قلبی و ورزش میتواند در تشخیص پاتولوژیک یا فیزیولوژیک بودن افزایش تروپونین کمک کننده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهران قهرمانی
استادیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
پیمان کیخسرو دولتیاری
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
محمد روزبهانی
متخصص قلب و عروق، فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مرکز تحقیقات قلب و عروق،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :