امکان سنجی بهینه سازی کیفیت پساب توسط آبزیان
محل انتشار: اولین همایش ملی بهره برداری در بخش آب و فاضلاب
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,874
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOS01_023
تاریخ نمایه سازی: 24 تیر 1385
چکیده مقاله:
در این طرح سعی شده تا با بهره گیری از خصوصیات فیزیولوژیکی آبزیان مختلفی چون آرتیما، ماهی قرمز، سیاه ماهی، ماهی فیتوفاگ، ماهی گامبوزیا، نوزاد وزغ، حشرات آبزی و غیره به بهینه سازی بیشتر پساب (تصفیه خانه فاضلاب فوری اضطراری قم) کمک نمائیم.
در مراحل اجرایی طرح بعد از انتخاب آبزیان مناسب و بومی استان، از پساب های تصفیه خانه در زمان های مختلف ، رقت 0 تا 100% پساب تهیه شده و بعد از گذشت یک دوره زمان ماند 15 روزه جهت رشد جلبک ، آبزیان مختلف را بطور تک تک و گروهی در این رقت ها قرار دادیم. در این تیمارها رفتار آبزی وتغییرات پارامترهای پساب بررسی و اندازه گیری شدند. تغذیه دستی آبزیان کمک موثری در بقاء و رشد و ماندگاری آنها در پساب داشت.
نهایتا به این نتیجه رسیدیم که پارامترهای فیزیکی چون گرما ، نور و … بر تست های مورد نظر ما تاثیر محسوسی دارند. از بین آبزیان مختلف مورد تست، ماهی قرمز بیشترین ماندگاری را در پساب 100% داشته و بعد ازآن آرتیما ، ماهی گامبوزیا، سیاه ماهی، مولی زرد، مولی سیاه ، نوزاد وزغ و لارو حشره قرار دارند.
اثر شفاف سازی پساب توسط جلبک ها و آبزیان مختلف در همان هفته اول ماهی ریزی بوضوح مشاهده شد.
پرورش جلبک در پساب سبب افزایش مدت بقای آبزیان مختلف (نسبت به پساب بدون جلبک) گردید.
نتایج نشانگر آن است که پس از ورود آبزیان به پساب دارای جلبک در چند روز اولیه شاخص های کدورت COD , BOD سریعا افت می کند.
افت COD , BOD نشانگر استفاده سریع آبزی از مواد باقی مانده از تجزیه بیولوژیک فاضلاب می باشد.
پس از سه روز، قسمت اعظم مواد آلی غیر قابل تجزیه درمحیط توسط آبزی به مصرف رسیده است بطوریکه پساب «زلال» شده و با چشم قابل رویت است.
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :