مقاله علمی – پژوهشی: بررسی اثر آنتیاکسیدانی پوشش خوراکی پولولان حاوی عصاره علف چشمه (Nasturtiumn officinale ) بر فساد شیمیایی فیله فیل ماهی (Huso huso) طی دوره نگهداری در یخچال
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 30، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 375
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-30-2_011
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400
چکیده مقاله:
در این پژوهش تاثیر پوشش خوراکی پولولان حاوی عصاره گیاه علف چشمه بر کیفیت و ماندگاری فیله فیل ماهی نگهداری شده در یخچال طی مدت زمان ۱۶ روز مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا عصاره علف چشمه به دو روش فراصوت و غرقابی استخراج شد. مقادیر ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره تعیین شد. مقادیر ترکیبات فنلی برای عصاره غرقابی برابر با ۴۳/۵۸۶ میلی گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک و برای عصاره فراصوت برابر ۵۷/۸۷۹ میلی گرم اسید گالیک بر گرم وزن خشک بود. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره استخراجی به روش فراصوت به طور معنی داری بالاتر از عصاره استخراجی به روش غرقابی بود. بنابراین، عصاره استخراجی به روش فراصوت به پوشش خوراکی افزوده شد. ۴ تیمار فیله فیل ماهی شامل شاهد، پوشش پولولان، پوشش پولولان+ عصاره ppm ۵۰۰، پوشش پولولان+ عصاره ppm ۱۰۰۰ به صورت دوره ای مورد ارزیابی شیمیایی قرار گرفتند که شامل بررسی مقادیر عدد پراکسید (PV)، مقادیر تیوباربیوتیک اسید (TBA)، اسید چرب آزاد (FFA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVBN) و pH بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تیمارهای حاوی عصاره گیاه علف چشمه فساد اکسیداتیو را در فیله ماهی به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد کاهش نشان می دهد و نتایج مشاهده شده در تیمار حاوی پوشش پولولان+ عصاره ppm ۱۰۰۰ نسبت به سایر تیمارها بهتر است. مقادیر pH و مجموع بازهای نیتروژنی در تیمار مذکور نیز معنی دار بود. تیمار شاهد تنها تا ۶ روز از محدوده مجاز شیمایی برخوردار بود اما تیمار حاوی پوشش پولولان+ عصاره ppm ۱۰۰۰ تا انتهای دوره نگهداری از مقادیر مجاز برخوردار بود. نتیجه گیری نهایی نشان می دهد که پوشش پولولان به همراه عصاره علف چشمه می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی سبب تاخیر فساد شیمیایی و افزایش عمر ماندگاری فیله فیل ماهی شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدرسول شاه حسینی
Nour Branch, Islamic Azad University, Nour, Iran
رضا صفری
Caspian Sea Ecology Research Institute, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization, Mazandaran, Iran.
سیدروح اله جوادیان
Department of Fisheries, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :