مقاله علمی – پژوهشی: فهرست گونه های تایید شده ماهیان براساس کد بندی بین المللی جانورشناسی (خلیج فارس، تنگه هرمز و خلیج عمان)
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 30، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 319
فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-30-3_006
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی آرایه شناسی، اصلاح و بازنگری ماهیان خلیج فارس، تنگه هرمز و خلیج عمان و حصول اطلاعات جدید در زمینه فهرست نهایی گونه های ماهیان این حوضه دریایی با تاکید بر محدوده آبهای ایرانی به انجام رسیده است. بر همین اساس فهرست نویسی اسامی علمی و تایید شده خانواده ها و گونه ماهیان به استناد منابع سال های ۲۰۲۱-۱۹۴۰ و تغییرات رده بندی و آرایه ها در سطح خانواده، جنس و گونه و کد بندی استاندارد بین المللی جانورشناسی (ICZN) انجام گرفت. نتایج نشان دادند که فهرست نهایی گونه های تایید شده ۹۷۴ گونه (۱۶۹ خانواده) می باشد. از این تعداد ۲۶ خانواده با ۹۳ گونه مربوط به غضروف ماهیان (۱۲ خانواده با ۵۰ گونه کوسه ماهیان و ۱۴ خانواده با ۴۳ گونه سفره ماهیان) و ۱۴۳ خانواده با ۸۸۱ گونه مربوط به ماهیان استخوانی می باشد. از ماهیان غضروفی، Carcharhinidae (۲۶) از کوسه ماهیان و Dasyatidae (۱۳) از سفره ماهیان بیشترین خانواده ها را به لحاظ تعداد گونه به خود اختصاس داده اند. از گروه ماهیان استخوانی ۲۳ خانواده با بیش از ۲۰ گونه دارای بیشترین تنوع می باشند که Gobiidae وCarangide (۴۸)، Labride (۴۱)، Blenniidae (۳۹)، Apogonidae (۳۳)، Pomacentridae (۳۲) و Lutjanidae (۳۱)، بیشترین خانواده ها از نظر تنوع گونه ای محسوب می شوند. همچنین تعداد ۶۷ خانواده شامل ۸ خانواده غضروف ماهیان و ۵۹ خانواده ماهیان استخوانی، با تک جنس و تک گونه در منطقه حضور دارند. دو خانواده Clinidae و Creediidae نیز بر اساس نمونه های لاروی آنها در منطقه شناسایی و معرفی شده است.
کلیدواژه ها:
Fishes ، Systematic ، ICZN ، Persian Gulf ، Gulf of Oman ، ماهیان ، آرایه شناسی ، کد بندی بین المللی ، خلیج فارس ، خلیج عمان
نویسندگان
فریدون عوفی
Iranian Fisheries Science Research Institute
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :