تعیین زمان اولین تقسیم میتوزی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-11-1_029
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
متوسط زمان لازم بین لقاح تا اولین تقسیم میتوزی (FCI) First Cleavage Interval در قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss و ماهی آزاد دریای خزر Salmo trutta caspius تعیین شد. لقاح با استفاده از تخمک و اسپرم استحصالی از ۶ الی ۹ قطعه مولد ماده از هر گونه انجام شد. بهمنظور حذف اثرات انفرادی مولدین بر زمان احتمالی تقسیم سلولی، اسپرم و تخمک متعلق به افراد مختلف یک گونه، پیش از لقاح با یکدیگر مخلوط شدند. لقاح بهروش خشک انجام و تخم های لقاح یافته در ۰/۳± ۷/۳ درجه سانتیگراد انکوبه شدند. نمونه برداری از تخم های لقاح یافته هر گونه در فاصله زمانی ۵ الی ۱۲ ساعت پس از لقاح با فاصله زمانی ۱۰ دقیقه انجام شد. در هر مرحله، حداقل ۳۰ عدد تخم نمونه برداری شده و بلافاصله پس از شفاف سازی، در محلول داویدسون تثبیت شدند. نمونه ها با بزرگنمایی ۴۰X جهت حضور شیار تقسیم و وقوع تقسیم میتوزی بررسی شدند. معیار وقوع اولین تقسیم میتوزی، وجود شیار تقسیم کامل در حداقل ۵۰ درصد نمونهها بود. نتایج نشان داد که اولین تقسیم سلولی تخم در قزلآلای رنگینکمان بهطور میانگین در ۳۰±۳۲۱۲ درجه-دقیقه پس از لقاح (حدود ۷ ساعت و بیست دقیقه) بهطور معنی داری در زمان کوتاه تری نسبت به ماهی آزاد دریای خزر ۳۵±۴۰۱۵ درجه-دقیقه (۹ ساعت و ده دقیقه) رخ میدهد و لذا زمان مناسب برای القای تتراپلوییدی در ماهی آزاد دریای خزر و قزلآلای رنگینکمان با یکدیگر کاملا متفاوت خواهد بود. ارزیابی اثرات انفرادی والدین بر زمان اولین تقسیم سلولی تخم در مطالعات آتی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ثارالله زارعی
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران، صندوق پستی: ۸۳۱۱۱-۸۴۱۵۶
سالار درافشان
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران، صندوق پستی: ۸۳۱۱۱-۸۴۱۵۶
فاطمه پیکان حیرتی
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران، صندوق پستی: ۸۳۱۱۱-۸۴۱۵۶
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :