بررسی رابطه طول- وزن و رشد در گربه ماهیان غالب خلیج فارس، محدوده استان هرمزگان
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 294
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-11-2_038
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
مطالعاتریخت شناسی جهت تخمین جمعیت گونه هایماهی ضروری وحائز اهمیت می باشد. این مطالعه، باهدف بررسی رابطه طول-وزن در چهار گونه ازگربه ماهیان شامل گربه ماهی بزرگ(Netuma thalassina (Rüppell, ۱۸۳۷،گربه ماهی خاکی Plicofollis dussumieri (Valenciennes, ۱۸۴۰، گربه ماهی پوزه گرد (Netuma bilineata (Valenciennes, ۱۸۴۰ و گربه ماهی زخمی (Plicofollis layardi (Günther, ۱۸۶۶ از سواحل خلیج فارس صورت گرفت. نمونه برداری از بهار ۹۶ تا زمستان ۹۶ به طور ماهانه از طریق تور ثابت ساحلی مشتا و تور ترال انجام گرفت. در کل ۴۹۵ ماهی جمع آوری شد که شامل ۲۱۲ گونه خاکی، ۱۵۱ گونه ماهی بزرگ، ۱۲۰ گونه زخمی و ۱۲ گونه پوزه گرد بود. تفاوت معنی دار بین طول کل و وزن کل چهار گونه گربه ماهی مشاهده شد. مقایسه طول کل و وزن کل بین چهارفصل تفاوت معنی داری را نشان داد. فصل پاییز و تابستان به ترتیب بالاترین (۴۲/۸۰%) و پایین ترین (۱۶%) درصد از گونه ها را شامل بودند. بالاترین میانگین طول کل در گربه ماهی خاکی در طول فصل تابستان مشاهده شد (میانگین ۰/۷۰±۴۵/۲۴) و کم ترین میانگین طولی مربوط به گونه زخمی در فصل پاییز بود (میانگین ۳/۸۳±۱۵/۰۸). بالاترین میانگین وزنی در گونه خاکی در فصل پاییز (۸۰/۸۶±۱۱۳۵/۳۶۰) و کم ترین میانگین وزنی مربوط به گونه زخمی در طول فصل پاییز بود (۲۰/۳۹±۴۰/۳). در کل، روابط مورفومتریک متفاوت در چهار گونه حاکی از همبستگی قوی بین طول کل و وزن کل بود. در بین گربه ماهیان، گربه ماهی بزرگ (۰/۹۸=P>۰/۰۵ R۲)، گربه ماهی خاکی (۰/۹۷=P>۰/۰۵ R۲) و گربه ماهی زخمی (۰/۹۹=P>۰/۰۵ R۲) رشد ایزومتریک را نشان دادند. در حالی که، رشد آلومتریک در گربه ماهی پوزه گرد (۰/۹۸=P<۰/۰۵ R۲) مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریده محسنی
گروه زیست شناسی دریا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
تورج ولی نسب
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
احسان رمضانی فرد
گروه زیست شناسی دریا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سید محمدرضا فاطمی
گروه زیست شناسی دریا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمدصدیق مرتضوی
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :