بررسی تولیدات صیادی، فراوانی طولی و فاکتور وضعیت ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) صید شده به وسیله گرگور در آب های استان بوشهر، شمال خلیج فارس
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-11-3_045
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
این مطالعه با هدف برآورد میزان بهره برداری و تعیین برخی از فاکتورهای زیستی ماهی مرکب ببری صید شده به وسیله گرگور در استان بوشهر (شمال خلیج فارس) انجام شد. فرآیند جمع آوری داده ها از تاریخ ۱ تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ صورت پذیرفت. میزان ساحل آوری و محصول ماهی مرکب ببری صید شده توسط گرگورها در استان بوشهر، در یک بازه زمانی ۱۲ ساله، به ترتیب برابر با ۳۵۴/۸۳۳ تن و ۱۶۲/۲۶۰ کیلوگرم بر کیلومترمربع در سال برآورد گردید. دامنه طولی و وزنی ماهی های مرکب ببری صید شده (۳۰۰ نمونه زیست سنجی شده) به ترتیب (۶۲/۵۹±۲۴/۴) ۳۶-۱۳ سانتی متر (طول جبه) و (۱۸۷۰/۶۱±۷۹۱) ۴۲۰۰-۳۰۰ گرم بود. بررسی های آماری Randomization Test وKolmogorov–Smirnov Z Test Two Independent Samples تفاوت های معنی داری را در مقایسه فراوانی طولی آبزی در شرایط متفاوت صید نظیر عمق غوطه وری گرگورها، زمان غوطه وری گرگورها و نوع شناور نمایان ساختند (۰/۰۰۱=p). میانگین فاکتور وضعیت ماهی مرکب ببری ۱/۲۵ به دست آمد که بیانگر شرایط مطلوب زیست ماهی های مرکب ببری صید شده به وسیله گرگور می باشد. آنالیز آماری Independent Samples T Test تفاوت معنی داری را تنها در مقایسه فاکتور وضعیت در زمان های غوطه وری گرگورها متفاوت نمایان ساخت (۰/۰۰۱=p). نتایج نشان داد که با توجه به هم پوشانی و هم زمانی فصل صید و فصل تولیدمثل ماهی مرکب ببری در استان بوشهر و براساس دامنه فراوانی طولی و وزنی ماهی مرکب ببری صید شده به وسیله گرگور می توان از شیوه صید گرگور به عنوان یک شیوه انتخابی برای صید ماهی مرکب نام برد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا بدلی
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سید یوسف پیغمبری
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
هادی رییسی
گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
محمد جواد شعبانی
پژوهشکده میگوی بوشهر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :