بررسی اثرات متقابل منبع غلات و نسبت علوفه به کنسانتره بر فراسنجه های خونی و عملکرد تولیدمثلی در میش هایی که هم زمان سازی فحلی شده اند
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 206
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-11-4_009
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
این پژوهش با هدف مطالعه تاثیر منبع غلات و نسبت متفاوت علوفه به کنسانتره بر فراسنجه های خونی و عملکرد تولیدمثلی در میش های فحل هم زمان نژاد زندی بود. ۸۰ راس میش زندی در چهار گروه مختلف جهت هم زمان سازی فحلی، سیدرگذاری شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱: نسبت بالای علوفه به کنسانتره (۳۵: ۶۵) همراه با جو به عنوان منبع غلات، ۲: نسبت بالای علوفه به کنسانتره (۳۵: ۶۵) همراه با ذرت به عنوان منبع غلات، ۳: نسبت پایین علوفه به کنسانتره (۵۵: ۴۵) همراه با جو به عنوان منبع غلات، ۴: نسبت پایین علوفه به کنسانتره (۵۵: ۴۵) همراه با ذرت به عنوان منبع غلات. در تمام تیمارهای مدنظر هم زمان سازی فحلی انجام شد. پس از برداشت سیدر، میش ها فحل یابی شدند و با قوچ های موجود در گله جفت گیری کردند. پس از زایش فراسنجه های مدنظر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که به جز فراسنجه های BUN و پروژسترون که با تمایل به معنی داری دیده می شود در مورد آنزیم های کبدی، گلوکز و هورمون استروژن در بین تیمارها دارای اثر معنی داری نبودند. نتیجه تحقیق حاضر نشان داد که نسبت بالای علوفه به کنسانتره همراه با ذرت به عنوان منبع غلات در صفات تولیدمثلی دارای موقعیت برتر و بهتری نسبت به سایر گروه های آزمایشی بود.
نویسندگان
مهدی خدایی مطلق
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
محمدرضا بهرامی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
مهدی میرزایی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
محمدحسین مرادی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :