بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم با آلژینات/کیتوزان بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer)
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 295
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-12-3_023
تاریخ نمایه سازی: 12 آبان 1400
چکیده مقاله:
استفاده از پروبیوتیک ها در آبزی پروری به دلیل اثرات مفید در سلامت ماهی رشد فزاینده ای داشته است. یکی از مشکلات اصلی استفاده از پروبیوتیک ها غیرفعال شدن آن ها در شرایط معده ای – روده ای ماهی است. محافظت پروبیوتیک ها با ریزذرات زیست تخریب پذیر توان پروبیوتیکی آن ها را بهبود می بخشد. لذا در این تحقیق اثر ریزپوشانی باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) با نانوذرات آلژینات/کیتوزان بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی در ماهی باس دریایی جوان Lates caclalifer ارزیابی شد. بدین منظور تعداد ۳۶۰ قطعه ماهی باس دریایی با میانگین وزنی ۲/۸±۳۷/۲ گرم به چهار تیمار در سه تکرار به صورت زیر تقسیم شدند: تیمار T۱ با خوراک حاوی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم بدون پوشش، T۲ با خوراک حاوی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی شده T۳ با خوراک حاوی آلژینات/کیتوزان و گروه شاهد با خوراک پایه تغذیه شدند. ماهیان به مدت ۶۰ روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. نمونه گیری از ماهی ها در روزهای ۳۰ و ۶۰ تحقیق انجام گرفت و فعالیت آنزیم های گوارشی و شاخص های رشد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مرحله اول تحقیق نشان داد بیش ترین میزان فعالیت آنزیم های گوارشی مانند آلفا آمیلاز و فسفاتاز قلیایی در تیمار تغذیه شده با آلژینات/کیتوزان و لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی نشده در روزهای ۳۰ و ۶۰ وجود دارد، اما بیش ترین میزان عملکرد رشد در تیمار تغذیه شده با لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی شده در روز ۶۰ مشاهده شد. به نظر می رسد ریزپوشانی باکتری با نانوذرات کیتوزان/آلژینات کارایی پروبیوتیکی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم را بهبود بخشد (۰/۰۵>p ) و توانست عملکرد مثبت پروبیوتیکی را در رشد ماهی باس دریایی بهبود بخشد هرچند این نتایج با نتایج مربوط به فعالیت آنزیم های گوارشی هم خوانی نداشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی قلی پور
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سیاوش سلطانیان
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مصطفی اخلاقی
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مجتبی علیشاهی
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مریم میربخش
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
حمیدرضا قیصری
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :